Αλλαγές στο νέο Masterchef
Πως θα μπουν οι παίκτες στο σπίτι;

Στο διαφημιστικό, οι νικητές των τεσσάρων προηγούμενων ετών Λάμπρος Βακιάρος, Τιμολέον Διαμαντής, Μανώλης Σαρρής και Σταύρος Βαρθαλίτης, τσακώνονται για το ποιο «MasterChef» ήταν πιο πετυχημένο!

Η αλήθεια όμως είναι πως ο πέμπτος κύκλος του πρότζεκτ θα είναι αυτός που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα και θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Γιατί; Γιατί οι διαδικασίες που θα πρέπει να περάσουν οι διαγωνιζόμενοι μέχρι να μπουν στο σπίτι θα είναι τελείως διαφορετικές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του tv24 από το κανάλι της Κηφισιάς, οι οντισιόν που όλοι περιμένουν με αγωνία δεν θα είναι ατομικές. Στην αίθουσα, απέναντι από τους τρεις κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, δεν θα βρίσκεται κάθε παίκτης μόνος του, αλλά ανά τετράδα, τηρώντας πάντα την απαιτούμενη απόσταση, όπως προστάζει το υπουργείο Υγείας.Οι διαγωνιζόμενοι λοιπόν θα μαγειρεύουν ταυτόχρονα, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, και οι κριτές θα αποφασίζουν μετά από δοκιμή σε κάθε πιάτο, ποιος μάγειρας θα συνεχίσει για την επόμενη φάση. Μπορεί να συνεχίζουν και οι τέσσερις, μπορεί και κανένας. Λευκή ποδιά δεν θα δίνεται, μόνο η λεκτική επιβεβαίωση πως το πιάτο τους τους δίνει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

 

 

Πριν μπουν στο σπίτι... 

Από την πρώτη οντισιόν θα προκύψουν οι 50 καλύτεροι μάγειρες της χώρας. Ανδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγελματικής κατάστασης, θα «μονομαχήσουν» σε μια σειρά (αυστηρών και μη) διαδικασιών και οι καλύτεροι από αυτούς θα μπουν στο σπίτι του διαγωνισμού. Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως φέτος οι κριτές δεν θα έχουν και τον ρόλο των μεντόρων. Δηλαδή δεν θα τους δούμε να δίνουν στους παίκτες της επιλογής τους την καρφίτσα με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου τους, βάζοντας τους έτσι στην ομάδα τους. Ο κάθε παίκτης θα λειτουργεί ανεξάρτητα, χωριίς λοιπόν στο τέλος να «μοιράζεται» τη νίκη με τον μέντορά του. Να θυμίσουμε πως στους δύο προηγούμενους κύκλους είχε κερδίσει η ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη με τον Σταύρο Βορθαλίτη και του Λεωνίδα Κουτσόπουλου με τον Μανώλη Σαρρή. Στους δύο πρώτους κύκλους δεν είχαν μοιράσει κονκάρδες στους διαγωνιζόμενους.

Τέλος, ο Γιάννης Αποστολάκης συνεχίζει νο είναι ο κόουτς των παιδιών, όμως δεδομένου ότι τα εστιατόρια είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, κάθε εβδομάδα θα βρίσκει τρόπους γευσιγνωσίας και χαλάρωσης των παικτών. Όπως τονίζουν στο κανάλι, θα έχει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς ο γνωστός σεφ θα μυεί τους διαγωνιζόμενους στα μυστικά της κουζίνας αυτή τη σεζόν.

Η ελπίδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ο αγαπημένος κριτής των παικτών, ο θείος Λεωνίδας. πρόσφατα, σε τηλεοπτική συνέντευξη, εξέφρασε την ελπίδα του να νικήσει το νέο «MasterChef» μια γυναίκα.

«Εύχομαι και ελπίζω το " MasterChef 5” να το κερδίσει μια γυναίκα», είπε, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως και οι γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη της μαγειρικής και πρέπει φέτος να το δείξουν!