Όλες οι λεπτομέρειες

Ο μεγάλος τελικός του Globetrotters είναι προγραμματισμένος για τις 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί Δευτέρα, αρχικά να σημειώσουμε πως το GNTM θα έχει ήδη ρίξει αυλαία στις 19 Δεκέμβρη. Άλλωστε, προφανώς και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR δεν επιθυμεί να «κάψει» τον μεγάλο τελικό ανήμερα των Χριστουγέννων που φέτος πέφτουν ημέρα Τετάρτη.

Το παιχνίδι Globetrotters δεν είχε απλά και μόνο ταξίδια αναψυχής. Τα τρία ζευγάρια ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη, έχοντας από ένα κινητό τηλέφωνο το καθένα. Από εκεί κλήθηκαν να αρχίσουν το μακρύ τους ταξίδι, διαγράφοντας τρεις διαφορετικές διαδρομές, με στάσεις σε 12 διαφορετικές χώρες. Η αποστολή τους όμως κοινή: Να περάσουν με απόλυτη επιτυχία τις δοκιμασίες, που θα τους ανατίθεντο και σχετίζονταν με τις συνήθειες, τις παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου, που επισκέφτηκαν.

 

 

Τρία ζευγάρια, 36 προορισμοί στο Globetrotters

Ο Στέλιος και ο Μιχαήλ Άγγελος έπρεπε για παράδειγμα να ανακαλύψουν τι είναι οι Γκανούα στο Μαρόκο και ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθακούρη να γίνουν για λίγο αγρότες σε ορυζώνες του Βιετνάμ. Ακόμη στο πέμπτο επεισόδιο του Gloebtrotters, ο Χρήστος Μπάρκας και ο Παντελής Βούρος κλήθηκαν να φέρουν πάγο από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Και οι περιπέτειες δεν είχαν τελειωμό.

 

Από κάθε προορισμό, αυτούς που πέρασαν και εκείνους που απομένουν, τα ζευγάρια καλούνται να φέρουν μαζί τους συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία θα αποτελούν και την απόδειξη της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αποστολής.

Κριτής της επιτυχίας των αποστολών θα είναι φυσικά ο ξεναγός τους στο ταξίδι με τους 36 συνολικά προορισμούς, ο Πέτρος Πολυχρονίδης. Το πρώτο ζευγάρι που θα περάσει με επιτυχία και από τις 12 χώρες και συγκεντρώνοντας τα αντίστοιχα αντικείμενα, θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα κατακτήσει τη νίκη.

 

 

Τι θα δούμε στον τελικό του Globetrotters

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο τελικός του Globetrotters έχει ήδη γυριστεί στην Αθήνα. Χάρης και Αντελίνα Βαρθακούρη, Χρήστος Μπάρκας και Παντελής Βούρος και Στέλιος και Μιχαήλ Άγγελος Κρητικός συναντιώνται σε ένα σημείο του ορίζοντα – την Αθήνα – με οικοδεσπότη τον οδηγό τους, σε όλο αυτό το ταξίδι: τον Πέτρο Πολυχρονίδη.

Το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου, τα τρία ζευγάρια θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι μαζί με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και θα παρακολουθήσουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές των ταξιδιών τους κατά τη διάρκεια του Globetrotters. Ο νικητής θα αναδειχθεί έπειτα από την καταμέτρηση των επιτυχημένων δοκιμασιών. Ο Πέτρος Πολυχρονίδης αναλαμβάνει να ελέγξει ποιες από τις δοκιμασίες έφεραν οι παίκτες εις πέρας με επιτυχία και έτσι θα προκύψει το ζευγάρι εκείνο που κερδίζει το χρηματικό έπαθλο.