Η ALTER EGO κατέθεσε προσφορά 33.999.999 ευρώ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με την εταιρεία ALTER EGO του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά γύρω στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι στην κατοχή του περνά η ταινιοθήκη, το αρχείο αλλά και το λογότυπο του MEGA κάτι που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει για τον τηλεοπτικό σταθμό ONE που αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στον μήνα.

Διαγωνισμός για τα ακίνητα του Mega
Να σημειωθεί ότι σήμερα έγιναν δύο διαγωνισμοί για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι έστειλα τις δεσμευτικές τους προτάσεις.

Ο ένας για την «Ομάδα Ενεργητικού Α'», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega.
Μέσω αυτού πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρώ από την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega στον Βαγγέλη Μαρινάκη
Ο δεύτερος διαγωνισμός έγινε για την «Ομάδα Ενεργητικού Β'», η οποία περιλαμβάνει την ταινιοθήκη του Mega, το σήμα του σταθμού, τους τίτλους που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

Ουσιαστικά με το δεύτερο διαγωνισμό βγήκε στο σφυρί η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του. Ετσι, στον κ. Μαρινάκη περνάνε η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών). Επίσης, εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι οποίες δεν είναι λίγες αλλά οι περισσότερες είναι ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/diagonismos-mega-alter-ego-marinaki-tai...