Η μεγάλη ανατροπή!

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης το Mega όταν και έγινε γνωστή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Το σχετικό αίτημα για υπαγωγή του καναλιού στο νόμο Δένδια είχαν καταθέσει οι τράπεζες που εδώ και περίπου δύο χρονικά κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς του καναλιού.

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση σημαίνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.

Όπως αναφέρει το capital, ειδικής διαχειρίστρια για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου.

Εκείνη θα έχει την ευθύνη της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα είναι σύντομη λόγω της μερικής μετάδοσης του καναλιού μέσω διαδικτύου. Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η «μάχη» για την ταινιοθήκη του καναλιού.

Οι τράπεζες είχαν αρχικά εκτιμήσει την ταινιοθήκη σε 124 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η σημερινή της αξία είναι αρκετά χαμηλότερη με τραπεζικές πηγές να κάνουν λόγο για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι καναλάρχες θα τη διεκδικήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ένα ισχυρότατο χαρτί έναντι των αντιπάλων τους.