Όλα όσα αποκαλύπτουν οι σεφ

Η βασίλισσα της Αγγλίας φαόνεται πως γνωρίζει πολύ κιαλά το μυστικό της μακροζωίας και οι απαιτήσεις της στο φαγητλο είναι πολύ συγκεκριμένες.

Για παράδειγμα, απαγορεύει το σκόρδο από όλα τα φαγητά στο παλάτι του Μπάκιγκαμ και στην περίπτωση που έχει προγραμματισμένο ταξίδι φροντίζει να παίρνει μαζί της ένα κομμάτι γλυκό.

Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, ένας πρώην βασιλικός σεφ, χαρακτηρίζει την Ελισάβετ πολύ πειθαρχημένη στη διατροφή της, λιτοδίαιτη, «τρώει για να ζήσει, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο που είναι καλοφαγάς και όλη μέρα μπορεί να μιλά για φαγητό».
 

 

Σύμφωνα με την Telegraph, δύο φορές την εβδομάδα, ο αρχισέφ των Ανακτόρων προτείνει στη βασίλισσα τα μενού για τις επόμενες ημέρες και είναι στην ευχέρεια της βασίλισσας για το εάν θα τα εγκρίνει με ένα τικ ή όχι. 

 

 

Ωστόσο, φαίονεται πως η βασίλισσα Ελισσάβετ έχει μια ιδαίτερη προτίμηση στα κοκτέιλ. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ένα, αλλά τέσσερα κοκτέιλ.

 

 

Μόλις πριν από το γεύμα η βασίλισσα λέγεται ότι αρέσκεται να πίνει το πρώτο της κοκτέιλ, ένα τζιν και Dubonnet (απεριτίφ με βάση το γλυκό κρασί) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο.
Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού συνοδεύει συνήθως το λιτό πιάτο με λαχανικά και ψάρι με ένα ποτήρι κρασί και ως επιδόρπιο ένα κομμάτι σοκολάτα. Στο τέλος θα πιει και ένα dry gin martini.
Όταν παίρνει το απογευματινό τσάι, η βασίλισσα θα πιει πάντα ένα ποτό με βότανα και απολαμβάνει ένα ακόμη γλυκό, όπως ένα κομμάτι τάρτας ή γλυκού με σοκολάτα και μπισκότο.

Η ημέρα τελειώνει με ελαφρύ δείπνο και ο κανόνας είναι "καθόλου άμυλο", ενώ λίγο πριν πάει για ύπνο η Ελισάβετ θα απολαύσει ένα ποτήρι σαμπάνια.