Μια πολύ γλυκιά τέχνη

Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στην Έκθεση Σοκολάτας που πραγματοποιείται έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Mega Mall παρουσιάζεται μία ιδιαίτερη έκθεση 8 αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων φτιαγμένων εξ ολοκλήρου από σοκολάτα.

 

Οι πιο κλασσικές μορφές της αρχαίας Ελλάδας, από μυθικές θεότητες αλλά εως αρχαίους ήρωες υποδέχονται επισκέπτες από όλον τον κόσμο στην κυκλική είσοδο του λαχταριστού εκθεσιακού χώρου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν και φυσικά απαγορεύεται να φας τα εκθέματα! 

Οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τις εντυπώσεις τους με σοκολατένιο μελάνι σε λευκό καμβά και μπορούν να προμηθευτούν σοκολατένια βρώσιμα αναμνηστικά.

«Η ρουμανική διάθεση για σοκολάτα είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλες αγορές. Ένας Ρουμάνος απολαμβάνει 2,2 - 2,5 κιλά σοκολάτας ετησίως, ο Έλληνας 3 κιλά, ο Ούγγρος πάνω από 4, ο Πολωνός 5 κιλά ενώ στην Αυστρία και στη Γερμανία απολαμβάνονται 8 κιλά ανά κάτοικο, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης της αγοράς στη Ρουμανία.

Οι καταναλωτές θέλουν να δοκιμάσουν διαφοροποιημένα προϊόντα, περισσότερες γεύσεις και συνταγές και να μην ακολουθήσουν μόνο τους βιομηχανικούς τύπους», δήλωσαν πρόσφατα οι επίσημοι εκπρόσωποι.