Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν μετά το Brexit στη Βρετανία μίλησε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Κέιτ Σμιθ ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα και μια απόφαση που όπως φαίνεται έχει το σεβασμό και του ελληνικού λαού. 
Όπως εξήγησε η κυρία Σμιθ για όσους Έλληνες και Ευρωπαίους, μένουν ήδη εκεί και όσους έρχονται το 2020 δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα, αυτό που θα αλλάξει θα ισχύει για όσους έρχονται μετά την έξοδο της χώρας.
Τι ισχύει για τους φοιτητές με το Brexit

Για τους φοιτητές συγκεκριμένα η πρέσβης τόνισε πως θα μπορούν να μείνουν στη χώρα χωρίς καμία απολύτως αλλαγή, ενώ για όσους μπουν στη χώρα το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά τα δίδακτρα και τα δάνεια.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι σκοπός της Βρετανίας είναι να μείνουν φίλοι και έτεροι σύμμαχοι με την Ευρώπη. 
Σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ελλάδα είπε: «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Οι Βρετανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα με πολύ καλό μάτι». Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι σε ισχύ τίθεται και επισήμως από τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τελετή εξόδου θα συνοδευτεί από εκδηλώσεις. Ωστόσο η Κέιτ Σμιθ τόνισε ότι δεν είναι στιγμή για γιορτή ούτε για πένθος.

Τέλος, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στο αιγαίο η Βρετανίδα πρέσβης εξέφρασε την ανησυχία της για την αστάθεια στην περιοχή.