Ο απόλυτα εναλλακτικός καλοκαιρινός προορισμός

Μπορεί να είναι ένας ανερχόμενος προορισμός, αλλά για έναν απαιτητικό ταξιδιώτη σίγουρα θα τον ανατμείψει και με το παραπάνω!

Η Σκύρος θεωρείται το μεγαλύτερο νησί στις Σποράδες και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρές διακοπές και να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές και ατελείωτες βόλτες στα γραφικά σοκάκια!

Πως θα πάτε:

Φτάνετε μέχρι την Κύμη και από εκεί, μέσα σε μια ώρα φτάνετε στη Σκύρο. Είναι από τα πιο εύκολα και οικονομικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε σε νησί.

Η οργανωμένη παραλία Αχερούνες βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού ενώ η παραλία της Ασπούς είναι πολύ ήσυχη, με ελάχιστες ομπρέλες και άμμο. Το Πεύκο, ο Άγιος Φωκάς και η Ατσίτσα βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού και αν δεν έχει αέρα είναι εντυπωσιακές.

 

 

Στον Άγιο Φωκά, στο βάθος, δίπλα από την κυρίως παραλία θα ξεχωρίσετε και το «Μικρό Φωκά», μια παντελώς έρημη καταγάλανη ακτή που μπορείτε να προσεγγίσετε εύκολα αφού έχει πολύ ρηχά νερά. Επιστρέφοντας από τον Άγιο Φωκά, κάντε μια στάση στο Πεύκο για μια ακόμη βουτιά.

 

 

Βορειοδυτικά θα βρείτε την παραλία του Αγίου Πέτρου, με ψιλό χαλικάκι και γαλάζια κρυστάλλινα νερά ενώ αν η περιοχή έχει ισχυρούς ανέμους μπορείτε να πάτε εναλλακτικά στην αμμουδιά της κυρά Παναγιάς.

 

 

Κατά το σούρουπο ή και τις πρωινές ώρες, μην παραλείψετε να κολυμπήσετε κάτω από τη Χώρα, στις συνεχόμενες μεγάλες αμμουδιές στα Μαγαζιά και στο Μώλο, και λίγο πιο πέρα στα Γυρίσματα.

Το νότιο, άγονο και βραχώδες κομμάτι της Σκύρου κρύβει θαλασσινές σπηλιές και έρημα νησάκια που προσεγγίζονται μόνο με καΐκι ονόματι Υδροβάτης, το οποίο θα σας πάει και στο νησάκι Σαρακηνό, όπου τα σμαραγδένια νερά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά των Κυκλάδων.

Στην ταβέρνα «Άγιος Πέτρος», θα φάτε πεντανόστιμο μουσακά ενώ θα γευτείτε και παραδοσιακά πιάτα του νησιού όπως η λαδόπιτα που συνοδεύεται ιδανικά με το παραδοσιακό ξινοτύρι μαγειρεμένα όλα με το μεράκι της κυρίας Πόπης και του συζύγου της.

 

 

Στο φούρνο  «Μήτσος» στη Χώρα η κυρά Καλή βγάζει κάθε δέκα λεπτά ένα ταψί από το φούρνο. Δοκιμάστε σπανακόπιτα, τυρόπιτα ή και μπουγάτσα και θα σας μείνουν αξέχαστα!

Στην ταβέρνα του Μπάρμπα Γιάννη και της Μαρίτσας θα ξετρελαθείτε με τους κολοκυθοκεφτέδες, το αρνάκι λεμονάτο, τις λαδόπιτες και φυσικά τους θρυλικούς κεφτέδες τους.