Εστιατόριο σε μίνι θερμοκήπια
Ένα τραπέζι ανά κουβούκλιο

Μήπως σας λείπει η έξοδος σε κάποιο ωραίο εστιατόριο; Δεν είστε οι μόνοι και δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα για να ξεκινήσουν να λειτουργούν όλα όπως πριν τον κορονοϊό. Βέβαια, ένα εστιατόριο στην Ολλανδία βρήκε μία πρωτότυπη λύση που συμβαδίζει με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν πρακτικές και συνάμα ασφαλείς λύσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα και τα εστιατόριά τους. Όπως για παράδειγμα, ένα εστιατόριο στην Ρώμη που έχει σκεφτεί να τοποθετήσει πλεξιγκλάς στην μέση των τραπεζιών.

 

 

Πρωτότυπη λύση από εστιατόριο στο Άμστερνταμ

Μια άλλη πρωτότυπη λύση όμως, σκέφτηκε ένα εστιατόριο στην Ολλανδία. Το Mediamatic ETEN, ένα εστιατόριο στο Άμστερνταμ, προσφέρει ένα μενού για χορτοφάγους 4 πιάτων, που σερβίρεται στους πελάτες του ενώ κάθονται στα δικά τους προσωπικά μίνι θερμοκήπια. Επί του παρόντος, η δοκιμαστική αυτή λειτουργία προσφέρεται μόνο σε οικογένεια και φίλους του προσωπικού, αλλά οι επερχόμενες κρατήσεις έχουν εξαντληθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου.

 

 

Πάντως, καθώς πολλά κράτη έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού, αυτή η κατασκευή – το μίνι θερμοκήπιο – θα μπορούσε να απογειωθεί. «Είναι πολύ άνετο, είναι πολύ ζεστό, είναι ωραίο και το φαγητό είναι νόστιμο» δήλωσε στο Reuter η Τζανίτα Βερμούλεν.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, οι σερβιτόροι φορούν γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο μόλυνσης, όπως επιβεβαίωσε στο CNN το εστιατόριο. Χρησιμοποιούν επίσης μακριές σανίδες για να σερβίρουν τα πιάτα στα θερμοκήπια.