Που βρίσκεται;

Είναι απίστευτο και οι εικόνες μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από παραμύθι!

Αυτό το εγκαταλελειμμένο χωριό με το όνομα Χουτουβάν στο νησί Σενγκσάν στα ανοικτά των ανατολικών ακτών τη2ς Κίνας, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και ένας ασυνήθιστα trendy προορισμός για ταξίδια.

Το Χουτουβάν ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι που ευημερούσε, με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων τη δεκαετία του ‘80.

Ωστόσο, εξαιτίας της απομακρυσμένη και δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή, οι κάτοικοί του άρχισαν να φεύγουν τη δεκαετία του ‘90.

 

 

Το 2002, το χωριό εγκαταλείφθηκε και επισήμως και συγχωνεύθηκε σε ένα γειτονικό χωριό.
 

 

Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, τα άδεια σπίτια στο χωριό με θέα τον ωκεανό, έχουν καλυφθεί από πλούσια αναρριχώμενα φυτά.

 

Πεζοπορία στο Χουτουβάν
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια προγραμματισμού, το Χουτουβάν – παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι συγκριτικά εκτός δικτύου – έχει εφαρμόσει κάποια νέα μέτρα για τον έλεγχο και τη δημιουργία εσόδων από την αύξηση του τουρισμού.

Μια νέα εξέδρα που προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό άνοιξε πέρυσι, προσφέροντας μαγευτικά πλάνα (με τιμή εισιτηρίου 3 δολάρια).

 

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία γύρω από το λοφώδες χωριό έναντι εισιτηρίου 8 δολαρίων, Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, προειδοποιούν τους τουρίστες για τον πιθανό κίνδυνο από την είσοδό τους στις ερειπωμένες κατασκευές.

Νέα καταλύματα έχουν ξεφυτρώσει γύρω από το νησί και το 2017, το χωριό – φάντασμα απέφερε έσοδα πάνω από 100.000 δολάρια.