Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου
Με σουίτες, συνεδριακούς χώρους και βάθος 45 μέτρα

Την περιέργεια όλων έχει κινήσει η είδηση πως θα μέσα στον χρόνο θα ανοίξει η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου.

Η τεράστια πισίνα θα ανοίξει στην Πολωνία θα είναι γεμάτη με υποβρύχια σπήλαια και μπορεί να φτάσει βάθος μέχρι και τα 45 μέτρα.Η πισ΄ινα Η πισίνα δεν θα απευθύνεται τόσο σε επιδέξιους κολυμβητές, όσο κυρίως σε δύτες που θα θέλουν να εξασκηθούν στην κατάδυση.

Η πισίνα ονομάζεται Ντιπσότ και μπορεί να χωρέσει μέχρι και 8.000 κυβικά μέτρα νερού, δηλαδή 27 φορές επιπλέον τον όγκο μίας μέσης πισίνας.

Για να κατασκευαστεί η πισίνα χρειάστηκαν περίπου 1.100 τόνοι χάλυβα.

Οι κατασκευαστές της πισίνας επισημαίνουν ότι σε αυτή θα μπορούν να κολυμπήσουν και αρχάριοι όσο και έμπειροι δύτες.

Πάντως όσοι δεν θέλουν καν να κολυμπήσουν στην πισίνα αλλά να δουν τι γίνεται μέσα, τότε υπάρχει και σε αυτό δυνατότητα εξαιτίας μίας ειδικής σήραγγας για τους θεατές.

Σύμφωνα με το CNN δεν αποκλείεται να υπάρχουν μέχρι και συνεδριακοί χώροι και σουίτες όπου θα βρίσκονται έξω από την πισίνα, αλλά θα έχουν θέα το εσωτερικό της.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η πισίνα θα ολοκληρωθεί και θα είναι διαθέσιμη προς το κοινό φέτος, ωστόσο ο χαρακτηρισμός «η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου», δεν θα διαρκέσει και πολύ, καθώς αναμένεται να ανοίξει μία πιο μεγάλη στη Βρετανία το 2020.

«Το έργο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια υπερσύγχρονη πισίνα. Θα είναι ουσιαστικά ένα «εμπορικό κέντρο» για τους δύτες και ειδικά για όσους είναι επαγγελματίες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.