Η παραλία της Τριόπετρας
Γνωστή και ως «στου Χατζή»

Μια παραλία απίστευτου φυσικού κάλλους, που εντυπωσιάζει με τους φυσικούς σχηματισμούς των βράχων τους επισκέπτες της, συναντάται σε απόσταση 52 χλμ. περίπου από το Ρέθυμνο, στο νότιο τμήμα του νομού.

Τρεις χαρακτηριστικοί, εντυπωσιακοί βράχοι που μοιάζουν να αναδύονται από τα νερά του Λιβυκού πελάγους, έχουν δώσει το όνομά τους στην παραλία. Εντυπωσιακή και η σπηλιά σε σχήμα Δ που σχηματίζεται δίπλα από αυτούς.

Η Μεγάλη και η Μικρή Τριόπετρα, δυτικά και ανατολικά των βράχων, προσφέρουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μακροβούτια τους μακριά από πολυπληθείς και πολυσύχναστες ακρογιαλιές του νομού.

 

Η παραλία της Τριόπετρας

 

Η Μεγάλη παραλία της Τριόπετρας, γνωστή και ως «στου Χατζή», απλώνεται σε μια έκταση δύο χιλιομέτρων και διακρίνεται για τα βαθιά νερά και την χοντρή αμμουδιά της. Στο δυτικό τμήμα της υπάρχει σχετική οργάνωση, ωστόσο ποτέ δεν κατακλύζεται από κόσμο, ώστε να φαίνεται «πνιγμένη» από τους λουόμενους.

Η μικρή παραλία, οι ντόπιοι την αποκαλούν και «στου Κουμάντω», σχηματίζεται μέσα σε έναν κλειστό κόλπο με αμμουδιά και αρκετούς βράχους.

 

Η παραλία της Τριόπετρας

 

Η παραλία της Τριόπετρας

 

Η παραλία της Τριόπετρας