Ιδανική επιλογή για μονοήμερη απόδραση
Για να αλλάξεις παραστάσεις

Η εβδομάδα περνάει πιο εύκολα όταν έχεις οργανώσει τι θα κάνεις το σαββατοκύριακο και πού μπορείς να πας μια μονοήμερη για να ξεσκάσεις και να έρθεις πιο κοντά με τη φύση. Ευτυχώς μέσα και δίπλα στην Αττική υπάρχουν πολλά περισσότερο ή λιγότερο γνωστά μέρη που μπορείς να αποδράσεις και να περάσεις καλά είτε με παρέα είτε με την οικογένειά σου.

Ένα τέτοιο μέρος για μονοήμερη απόδραση από την Αθήνα βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα μακριά και θα σε ενθουσιάσει. Δε θα χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, να ξοδέψεις χρήματα για καύσιμα και να ταλαιπωρηθείς. 

Πρόκειται για τις Πηγές Κρύας έξω από τη Λιβαδειά που αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Το μοναδικό αυτό φυσικό και κρυφό για τους πολλούς αξιοθέατο της Βοιωτίας βρίσκεται νότια της Λιβαδειάς. Εκεί βρίσκεται το χωριό Κρύα και οι Πηγές του που καθηλώνουν με την ομορφιά και την παρθένα φύση τους. Ξαφνικά βρίσκεται περικυκλωμένος από τρεχούμενα νερά, μονοπάτια, πέτρινες γεφυρούλες και μίνι καταρράκτες. Ένα μέρος πολύ περιποιημένο που μοιάζει σαν να έχει βγει από σελίδες παραμυθιού.

 

 

Μια αγαπημένη διαδρομή θεωρείται το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ για το οποίο θα ακολουθήσεις ένα μονοπάτι και στο τέλος θα απολαύσεις μια μοναδική θέα προς τη Λιβαδειά. Στο δρόμο έχει και παγκάκια για να ξεκουραστείς αν το χρειαστείς.

Η πρόσβαση για τις Πηγές Κρύας είναι πολύ εύκολη. Θα ξεκινήσεις βγαίνοντας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και θα στρίψεις στην έξοδο προς Κάστρο. Από εκεί η οδήγηση είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και θα έχεις φτάσει στο μαγικό αυτό και όμορφο φυσικό τοπίο. Νομίζεις, δε, ότι έχεις απομακρυνθεί ώρες από την Αθήνα και ότι είσαι σε κάποιο ορεινό σημείο της χώρας.

Αφού οδηγήσεις μέσα από τη Λιβαδειά θα φτάσεις σε μια στρογγυλή πλατεία και θα αντικρίσεις τις Πηγές Κρύας. Το αυτοκίνητο μας συνοδεύει ως εκεί και από εκεί και μετά αφηνόμαστε στην ομορφιά του να περπατάς με τα πόδια στη φύση. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε αθλητικά παπούτσια για να απολαύσεις το περπάτημα στη φύση.

 

 

Μόλις ανακάλυψες ένα νέο, ωραίο στέκι δίπλα στην Αττική για την μονοήμερη απόδραση κοντά στην Αθήνα. Αυτή την επιλογή που πάντα έψαχνες…

Αν δεν κάνεις πικ νικ τότε σίγουρα αν πας στη Λιβαδειά πρέπει να δοκιμάσεις το σουβλάκι της. Θα το συζητάς για χρόνια και ίσως κάνεις πολλές φορές παράκαμψη στα ταξίδια σου για μια στάση εκεί στο μέλλον.