Ανάσα ζωής στον εσωτερικό τουρισμό

Πόλος έλξης αποτέλεσε η περιοχή των Καλαβρύτων για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα Καλάβρυτα είναι ο «πρωταγωνιστής» της εορταστικής περιόδου κι αυτό οφείλεται στην ολοκλήρωση των οδικών δικτύων, που επιτρέπουν την πρόσβαση από την Αθήνα σε μόλις μία ώρα και δέκα λεπτά.

 

 

Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, που απέχει μόλις 14 χλμ. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο. Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσουν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό.

 

 

Υψηλές πληρότητα και επισκεψιμότητα γνώρισαν όλες οι περιοχές γύρω από την Πάτρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο χειμερινός εγχώριος τουρισμός επέστρεψε για τα καλά και στέλνει μήνυμα και στους ξένους επενδυτές, για την Ελλάδα που είναι ελκυστική πέραν της θερινής περιόδου.
 

 

Πάντως, τα Καλάβρυτα δικαίως αποτέλεσαν επιλογή για την εορταστική περίοδο.

Αξίζει μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο για να απολαύσει κανείς την άγρια ομορφιά του φαραγγιού, να θαυμάσει μια μοναδική και αξέχαστη διαδρομή αλλά και μια επίσκεψη στο σπήλαιο των λιμνών και στα ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής.