Είναι έτοιμο!

Στις αρχές του φθινοπώρου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, το Daxing International Airport του Πεκίνου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του.

 

 

Το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κίνας -σε απόσταση 46 χλμ. από το κέντρο του Πεκίνου- καταλαμβάνει έκταση 1,4 εκατ. τ.μ. -ίση με τα τρία τέταρτα του Μανχάταν, το τέρμιναλ ισούται με περίπου εκατό γήπεδα ποδοσφαίρου και αναμένεται να εξυπηρετεί σε πλήρη λειτουργία εκατό εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 1.6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμέντου και 52.000 τόνοι χάλυβα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρότζεκτ, Λι Ζιανχούα, η Κίνα έχει επενδύσει περίπου 60 δισ. δολάρια στο διεθνές αεροδρόμιο Daxing, με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό που φέρει την υπογραφή της Αγγλο-ιρακινής αρχιτεκτόνος Ζάχα Χαντίντ (πέθανε το 2016).

Το τέρμιναλ του νέου αεροδρομίου του Πεκίνου  έχει έκταση όσο εκατό γήπεδα ποδοσφαίρου.

 

 

Kατασκευάστηκε για να αποσυμφορήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital International Airport, που το 2018 υποδέχθηκε πάνω από 100 εκατ. επιβάτεςκαι να υποστηρίξει τις προσπάθειες της ασιατικής χώρας να γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά στον τομέα των εμπορικών πτήσεων μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Αποκαλούμενο και «αστερίας» λόγω του σχεδιασμού του το αεροδρόμιο Daxing θα εξυπηρετεί 72 εκατ. επιβάτες και 620.000 πτήσεις ετησίως μέχρι το 2025 και θα φθάσει μέχρι το 2040 τα εκατό εκατ. επιβάτες και τις 880.000 πτήσεις το χρόνο.