Για να πάρεις κι εσύ μια εικόνα

Κρυμμένο πάνω από τον όροφο με τα κοσμήματα στο κατάστημα του Tiffany & Co στην οδό Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη, πιο πέρα από τις γυάλινες θήκες με τα χρυσά δαχτυλίδια αρραβώνων και τα ασημί βραχιόλια, υπάρχει ένα μυστικό σαλόνι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του – ή θα έχουν την ευκαιρία να δουν ποτέ.

Ο αποκλειστικός αυτός χώρος είναι μόνο για τους πολύ διακεκριμένους πελάτες του Tiffany, αυτούς που αναζητούν σπάνιους πολύτιμους λίθους, χούφτες από διαμάντια ή παραγγελίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Melvyn Kirtley, τον ειδικό στους πολύτιμους λίθους του καταστήματος, αυτός είναι ο χώρος όπου το Tiffany μπορεί να επιδείξει τα πιο ακριβά του κοσμήματα.

Μια σημαντική προσθήκη στο μυστικό σαλόνι είναι η πρόσφατη, σαν από άλλο κόσμο συλλογή «Paper Flowers», η πρώτη συλλογή κοσμημάτων του Διευθυντή Δημιουργικού Reed Krakoff, ο οποίος ήρθε στον οίκο πέρσι.

 

 

Σε μια από τις θήκες βρίσκονται λαμπερά πλατινένια κομμάτια στολισμένα με διαμάντια και μπλε τανζανίτες, που μοιάζουν με μικρά λουλούδια.

Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 790.000 δολάρια.

Πολλά από αυτά τα «καλούδια» φτιάχνονται στο ίδιο το κατάστημα.

Πάνω από τον βασικό όροφο και το μυστικό σαλόνι, βρίσκονται οι καλύτεροι τεχνίτες του Tiffany, καθισμένοι σε γραφεία γεμάτα με γυαλιστικούς τροχούς, τρυπάνια και φλόγιστρα, όπου σμιλεύουν κοσμήματα, διαμαντένια σκουλαρίκια, μαργαριταρένια κολιέ και χρυσές καρφίτσες.

Εδώ δημιουργούνται κάποια από τα πιο εκπληκτικά κομμάτια του brand, όπως ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 26 καρατίων και ένα κολιέ διακοσμημένο με 3.000 πέτρες.