Το νέο πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία
Τι θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου 2022

Σε σχέση με πέρυσι έρχονται νέες αλλαγές σε ξενοδοχεία και καταλύματα που προβλέπουν μια βασική αλλαγή.

Αυτή αφορά στη δυνατότητα που θα έχουν οι επισκέπτες να σερβίρονατι και μόνοι τους από τον μπουφέ του καταλύματος που διαμένουν.

Για την ακρίβεια για τα εστιατόρια που έχουν μπουφέ θα ισχύουν τα εξής:

-Απολυμαντικά στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι γίνεται χρήση από τους πελάτες.

-Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ.

-Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού. Επιλέον θα υπάρχει η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.

-Συνιστάται η παράθεση των προιόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

Θεσπίζεται το “Health First”

Παράλληλα θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος αποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Τα τουριστικά καταλύματα μπορούν ακόμα να διαθέτουν προαιρετικά δωμάτια καραντίνας που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώρος απομόνωσης επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού και η κατάστασή τους δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.