Οργανωθείτε για το επόμενο ταξίδι!

Το να μάθετε να φτιάχνετε βαλίτσες με μικρό βάρος αλλά όλα τα απαραίτητα είναι πραγματικά μια τέχνη που αξίζει να μάθετε, κυρίως σε τέτοιες εποχές που οι αεροπορικές εταιρείες ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τα έξοδά τους και να μαζέψουν χρήματα με κάθε μέσο.

Όταν, δε, ταξιδεύουμε με χαμηλό προϋπολογισμό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη μετακίνησή μας και να ταξιδεύουμε με λίγες αποσκευές, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μια χειραποσκευή.

Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ταξιδεύετε με λιγότερο βάρος στη βαλίτσα σας.

Η λίστα:

  1. Μερικές μέρες πριν το ταξίδι κάντε μια λίστα με όσα χρειάζεστε, αποφεύγοντας να ξεχάσετε πράγματα και οπτικοποιώντας καλύτερα τα αντικείμενα που θέλετε να πάρετε, πράγμα που έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό.
  2. Εκμεταλλευτείτε το χώρο μέσα στα παπούτσια για να μεταφέρετε αντικείμενα όπως κάλτσες ή αξεσουάρ.
  3. Τυλίξτε σφιχτά τις μπλούζες σε ρολάκια, τις φούστες και τα παντελόνια ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο και να μην τσαλακώνονται. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό όσων ταξιδεύουν με σακίδιο στην πλάτη.
  4. Μια καλή ιδέα για τις γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν με αρκετά ρούχα είναι να μειώσουν τον αριθμό τον παπουτσιών που θα πάρουν μαζί στα δυο ζευγάρια, να αποφύγουν να παίρνουν πράγματα που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και να επιλέξουν μια χρωματική οικογένεια ώστε να μπορούν να συνδυάζουν τα πάντα μεταξύ τους.
  5. Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά πριν φύγετε από το σπίτι για να επιβεβαιώσετε ότι δεν ταξιδεύετε με περιττό βάρος. Κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται αναλόγως με την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας.
  6. Αν το υπέρβαρο είναι αναπόφευκτο, είναι προτιμότερο να πληρώσετε ηλεκτρονικά εκ των προτέρων, καθώς οι τιμές είναι πιο χαμηλές.
  7. Μην παραφορτώνετε τη βαλίτσα, γιατί θα είναι πιο δύσκολο να την ξανακλείσετε μετά τον έλεγχο ασφαλείας και είναι πιθανό να πρέπει αν αφήσετε μερικά αντικείμενα έξω αν υποβληθεί για επανέλεγχο.
  8. Δέστε στη βαλίτσα σας μια χρωματιστή κορδέλα ή κάτι παρεμφερές για να την αναγνωρίσετε γρήγορα όταν βγει από τη ζώνη αποσκευών.
  9. Τα καλλυντικά είναι καλύτερο να τα έχετε μαζί σας σε μέγεθος ταξιδίου για να εξοικονομήσετε χώρο, και να μπορείτε να τα ξαναγεμίζετε και να τα χρησιμοποιείτε όποτε ταξιδεύετε. Αν είναι τα δοχεία διάφανα, μπορείτε να κολλήσετε στο εξωτερικό τους μια ετικέτα που να αναγράφει τι περιέχει. Προσοχή: Μην παραβλέπετε τα όρια στα μεταφορά υγρών!
  10. Δείτε τον δελτίο καιρού που αφορά το μέρος όπου ταξιδεύετε, για να πάρετε μαζί σας τα κατάλληλα ρούχα.

Το κλειδί

Πρέπει να αποφύγετε να πάρετε μαζί σας πράγματα που δε θα χρησιμοποιούσατε αν δεν ταξιδεύατε και που μεταφέρετε “σε περίπτωση που”, κι αν η διάρκεια της παραμονής σας το επιτρέπει, καλύτερα να έχετε μαζί σας μόνο μια χειραποσκευή, ώστε να αποφύγετε τις ουρές, την αναμονή και τις ανησυχίες.

Πηγή: www.Travelstyle.gr: