Δείτε ποια είναι

It’s Christmas Time: Η Ευρώπη φοράει τα γιορτινά της, στολίζεται και µπαίνει στον ρυθµό των Χριστουγέννων. Φεστιβάλ και events διοργανώνονται σχεδόν παντού, είτε µε χριστουγεννιάτικο θέµα είτε όχι. 

Αν αυτά τα Χριστούγεννα σκέφτεστε ταξίδι στην Ευρώπη µε το ταίρι, την παρέα ή την οικογένειά σας, εµείς ψάξαµε και σας παρουσιάζουµε κάποια από τα καλύτερα και πιο δηµοφιλή events που συµβαίνουν αυτή την εποχή σε κάποιες από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές µεγαλουπόλεις και ενδεχοµένως να επηρεάσουν την απόφασή σας!

Ρώµη, Ιταλία

Christmas Opera

 

 

It’s Christmas Time στην Ιταλία, στην πόλη όπου γεννήθηκε η όπερα, από τον Νοέµβριο 2019, που αρχίζει η νέα σεζόν, τα λαµπερά shows θα σας µαγέψουν, ακόµη κι αν δεν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν ιδιαίτερα την όπερα. Πολλές φορές, ανεβαίνουν έργα µε χριστουγεννιάτικο θέµα και εντυπωσιάζουν µικρούς και µεγάλους. Τις συναυλίες θα απολαύσετε στον δρόµο κάνοντας τη βόλτα σας, τυχαία, αλλά και στο πανέµορφο Teatro dell’ Opera (Opera House)! (Piazza Beniamino Gigli 1, Ρώµη, www. operaroma.it)

Βιέννη, Αυστρία

«Salon Orchestra Alt-Wien»

 

 

Αν βρεθείτε στην περιοχή Kursalon της Βιέννης, µην παραλείψετε να έχετε µια καταπληκτική εµπειρία στη «Salon Orchestra Alt-Wien», σε µια µοναδική χριστουγεννιάτικη συναυλία, επικεντρωµένη σε ήχους Strauss και Mozart. Μην ξεχαστείτε! Στις 24 Δεκεµβρίου 2019 στις 18.00 µε εισιτήρια από 65 ευρώ. Κάθε χρόνο, στο «Salon Orchestra Alt-Wien» πραγµατοποιούνται συναυλίες αφιερωµένες στα Χριστούγεννα τις οποίες ντόπιοι αλλά και τουρίστες περιµένουν πώς και πώς!

Λονδίνο, Αγγλία

Winter Wonderland

 

 

Καθ ’όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο Hyde Park του Λονδίνου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις µοναδικές παραστάσεις που διοργανώνονται. Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη, τα ξωτικά, οι κλόουν, θα βρίσκονται στο Hyde Park από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευµα για να διασκεδάσουν τα παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά! Στολισµένα θεµατικά πάρκα σε όλη την περιοχή θα παραµείνουν ανοιχτά µέχρι και τις 29 Ιανουαρίου.

Ροβανιεµι, Φινλανδία 

Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη 

 

 

Το καλύτερο µέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα είναι κοντά στον Αϊ-Βασίλη. Οι Φινλανδοί το γνωρίζουν καλά και έτσι σας φιλοξενούν στο σπίτι του Αγίου στο Ροβανιέµι! Εκεί, θα µαγευτείτε από την οµορφιά των βουνών, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να συνοµιλήσετε µε τους βοηθούς του Αϊ-Βασίλη και αν είστε τυχεροί µε τον ίδιο! Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω (€150/ενήλικας και €110/ανήλικος το δίωρο), αλλά είναι µια εµπειρία που αξίζει να συµπεριλάβετε στις ταξιδιωτικές σας αναµνήσεις!

Yorkshire, Αγγλία

«Saving Christmas»

 

 

Από τις 23 Νοεµβρίου έως και τις 24 Δεκεµβρίου, στο Yorkshire της Αγγλίας, σας περιµένει µια γλυκιά περιπέτεια µε πρωταγωνιστή τον αγαπηµένο µας Άγιο Βασίλη, σε µια σοκολατένια ιστορία! Ιδανική γιορτή κυρίως αν ταξιδεύετε οικογενειακώς, καθώς θα την απολαύσουν τα παιδιά σας στο έπακρο, αφού θα λάβουν µέρος σε ένα παιχνίδι που ονοµάζεται «Saving Christmas», δηλαδή «Σώζοντας τα Χριστούγεννα». 

Το όνοµα της γιορτής προέρχεται από το παιχνίδι που έχουν σχεδιάσει οι υπεύθυνοι για τα παιδιά, µε θέµα τη δυσκολία των ξωτικών να ανταποκριθούν στις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί από τον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά αναλαµβάνουν δράση και προσφέρουν τη βοήθειά τους στα ξωτικά. Στο τέλος θα συναντήσουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη. Στο Yorkshire διοργανώνονται κάθε Χριστούγεννα πλήθος εκδηλώσεων, που εναλλάσσονται από χρονιά σε χρονιά.

Μόναχο, Γερµανία

«Tollwood Winter Festival»

 

 

It’s Christmas Time στο «Tollwood Winter Festival» στο Μόναχο της Γερµανίας, από τις 26 Νοεµβρίου ως και τις 31 Δεκεµβρίου 2019, όπως συµβαίνει εδώ και κάποια χρόνια, θα βρείτε ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ. Μια οµάδα τσίρκου από τον Καναδά που φιλοξενείται στη Γερµανία φέτος, θα αναλάβει να σας διασκεδάσει µε θέµα «Όχι χειµωνιάτικες µπότες αλλά… καουµπόικες»! Εκπληκτικά ακροβατικά, χορός, τραγούδι. Όλα θα σε περιµένουν εκεί. (www. tollwood.de)

Wiltshire, Αγγλία

«The Festival of Light»

 

 

Από τις 9 Νοεµβρίου 2019 ως τις 5 Ιανουαρίου 2020, στο Wiltshire της Αγγλίας, διοργανώνεται το «Festival of Light». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα δείτε θρύλους και ήρωες από ολόκληρο τον κόσµο να «ζωντανεύουν» µπροστά στα µάτια σας, µέσω φωτεινών τρισδιάστατων εικόνων. (www.longleat.co.uk)

Παρίσι, Γαλλία

Χριστούγεννα στο Seine River

 

 

It’s Christmas Time στο μοναδικό Παρίσι: μια µαγευτική κρουαζιέρα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές για τον εορτασµό των Χριστουγέννων. Μέσα σε ένα πολυτελές σκάφος που θα βρείτε στο Seine River, θα περάσετε το βράδυ της παραµονής Χριστουγέννων ή την ηµέρα των Χριστουγέννων. 

Σκεφτείτε, επιλέξτε και καλή σας διασκέδαση. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετά σκάφη που διοργανώνουν τις βραδιές, που φυσικά περιλαµβάνουν φαγητό από βραβευµένους chefs, τις καλύτερες ποικιλίες κρασιού και απολαυστικά γιορτινά γλυκά! Οι συγκεκριµένες κρουαζιέρες έχουν µεγάλη απήχηση και στους Παριζιάνους και σε ταξιδιώτες που φτάνουν στο Παρίσι για να περάσουν τις γιορτές!

Παρίσι, Γαλλία

Disneyland

 

 

Θέλετε να ζήσετε ξεχωριστές στιγµές µε τα παιδιά σας; Τότε η Disneyland θα σας χαρίσει αυτό που ονειρεύεστε. Κάτι άλλωστε που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, για αυτό και αποτελεί το ιδανικό µέρος διακοπών για οικογένειες. Μοναδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, µε πρωταγωνιστές τους αγαπηµένους και διαχρονικούς ήρωες των παιδιών αλλά και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια µε την υπογραφή της Disneyland. 

Μεταξύ των εορταστικών δράσεων, περιλαµβάνονται οι εξής: «Disney Christmas Parade», «An Unforgettable Celebration at Disney Village», «New Year’s Eve Party», «Surprise Mickey» και «A Fairy Tale Waltz with Disney Princesses». (www.disneylandparis.com)

Άµστερνταµ, Ολλανδία

«Valhalla Festival 2019»

 

 

Ένα «χριστουγεννιάτικο» αφιέρωµα στην techno και house µουσική θα πραγµατοποιηθεί στις 21 Δεκεµβρίου 2019 από τις 10:30 το βράδυ ως τις 7:00 το πρωί στο Άµστερνταµ. Το «Valhalla Festival» θα γίνει στον πολυχώρο «Rai Amsterdam» στην οδό European 24. 

Η είσοδος επιτρέπεται µόνο σε άτοµα άνω των 18 ετών, ενώ πρέπει να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία όλων όσων θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, µε την επίδειξη της αστυνοµικής τους ταυτότητας. Τα εισιτήρια ξεκινούν από €7. (www.valhallafestival.nl)

Φυσικά, εορταστικά events δεν θα βρείτε µόνο στις µεγαλουπόλεις της Ευρώπης αλλά και στη χώρα µας και µάλιστα πολύ ενδιαφέροντα! Ακόµα και στην Αθήνα να περάσετε τα Χριστούγεννα, θα βρείτε πληθώρα εξαιρετικών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων να οργανώνονται αλλά αν σκέφτεστε ταξιδάκι, σας έχουµε τα καλύτερα! 

Σίγουρα το µεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, ο περίφηµος «Μύλος των Ξωτικών» αλλά και η «Ονειρούπολη» της Δράµας θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας αλλά και εσάς! Στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνουν τα συγκεκριµένα θεµατικά πάρκα, θα απολαύσετε µοναδικές εκδηλώσεις, παιχνίδια, happenings και πολλά ακόµα που θα σας µεταφέρουν σε ένα άκρως γιορτινό concept, απολαµβάνοντας στο έπακρο τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας!

Τρίκαλα, ελλαδα

«Μύλος των Ξωτικών»

 

 

It’s Christmas Time και στα Τρίκαλα. Μέχρι το 2011 ήταν απλώς ο Μύλος Ματσόπουλου Τρικάλων. Από τον Δεκέµβριο του 2011, όµως, άλλαξε και έγινε ο «Μύλος των Ξωτικών», γνωστός σε όλη την Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες από παντού! Το φετινό θέµα του Μύλου είναι «Ο Καρυοθραύστης στο Βασίλειο των Χριστουγέννων». 

Θα συναντήσετε από κοντά τη νεράιδα των ζαχαρωτών, τον ξύλινο Καρυοθραύστη, τη βασίλισσα των λουλουδιών, τον Αϊ-Βασίλη… Ο «Μύλος των Ξωτικών»θα είναι ανοιχτός από τις 29 Νοεµβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020. (www. milosxotikon.gr)

Δράµα, ελλαδα

«Ονειρούπολη»

 

 

Από 1η Δεκεµβρίου 2019 έως και τις 4 Ιανουαρίου 2020 θα είναι ανοιχτή η «Ονειρούπολη» Δράµας, το χωριό του Αϊ-Βασίλη! Εδώ και χρόνια (από το 2004), µετατρέπει τις ηµέρες των Χριστουγέννων σε παραµύθι, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές από τους κατοίκους της Δράµας αλλά και από όλους όσους ταξιδεύουν για να βρεθούν εκεί, από όλα τα σηµεία της χώρας. Ξύλινα σπιτάκια, καµινάδες, χριστουγεννιάτικες µελωδίες, σε ένα πανέµορφο πάρκο στο οποίο θα απολαύσετε την κάθε σας στιγµή. (www.oneiroupoli-dramas.gr)