Οι 4 τρόποι να το πετύχετε

Εμείς σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 4 τρόπους για καλύτερα ταξίδια το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό New York Times

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί περισσότερο όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε κάποιο κοντινό ή μακρινό προορισμό είναι το πώς θα ταξιδέψει πιο άνετα, ανέμελα και οικονομικά.

Κάντε απευθείας κράτηση

Κάνατε κράτηση σε ξενοδοχείο μέσω του Βooking.com κι ενώ την ακυρώσατε, διαπιστώσατε ότι η κράτηση είχε γίνει σε άλλο σάιτ και δεν είχε ακυρωθεί; Κλείσατε ξενοδοχείο σε πλατφόρμες όπως το Getaroom.com πληρώνοντας για το δωμάτιο αλλά και ένα μη επιστρέψιμο υπέρογκο ποσό ως προμήθεια; Παρόμοιες εμπειρίες είχαν κι άλλοι ταξιδιώτες, κλείνοντας το αεροπορικό τους εισιτήριο μέσω online ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπως το Expedia ή το Priceline.

Για τους παραπάνω κι ακόμα περισσότερους λόγους, είναι πιο συνετό να κάνετε απευθείας κράτηση. Για παράδειγμα, κλείστε δωμάτιο μέσω του ίδιου του ξενοδοχείου και εισιτήριο στην αεροπορική, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε τη θέση που προτιμάτε. Παρόλο που οι τιμές σε ταξιδιωτικά σάιτ είναι συχνά ελκυστικές, οι αεροπορικές και τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν αυτές τις τιμές δίνοντας κουπόνια ή άλλες εκπτώσεις.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό, θα σας δεσμεύουν οι όροι και προϋποθέσεις του εκάστοτε ξενοδοχείου ή αεροπορικής, χωρίς να επιβαρύνεστε με επιπλέον κόστη για τρίτους. Και σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή στην κράτησή σας, η διαδικασία θα είναι ευκολότερη.

Οργανώστε τους πόντους, τα μίλια και τις πιστωτικές σας κάρτες

Για να οργανώσετε καλύτερα τα ταξίδια, ειδικά αυτά που γίνονται στις αρχές κάθε χρόνου, είναι ο καλύτερος τρόπος είναι ένα πολύ δυνατό σας “όπλο”: η πιστωτική σας κάρτα και τα προγράμματα ανταμοιβής.

Πολλοί πλέον δεν κάνουν κράτηση πτήσης ή ξενοδοχείου χωρίς πρώτα να βρουν το κατάλληλο πρόγραμμα ανταμοιβής πόντων. Εκτός από έκπτωση σε εισιτήρια και δωμάτια, οι πόντοι μπορούν να έχουν κι άλλα οφέλη, όπως δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε κάποια ξενοδοχεία και μπόνους σε αεροπορικές.

Επίσης, τα μίλια μεταφέρονται πολύ εύκολα σε άλλες αεροπορικές, ξενοδοχεία, κι άλλα άτομα, που αξίζει να τους δώσετε μεγαλύτερη σημασία. Κάποιες πιστωτικές κάρτες, ακόμα, προσφέρουν και ταξιδιωτική ασφάλεια, σε περίπτωση ακυρώσεων ή καθυστερήσεων.

Για καλύτερα ταξίδια, αποφύγετε τη διαμονή σε κακά ξενοδοχεία

Ένας αναγνώστης βρήκε κοριούς σε ξενοδοχείο του εξωτερικού στο οποίο είχε πληρώσει 500 ευρώ τη βραδιά. Παράλληλα σε έναν άλλο έπιασε φωτιά ο φούρνος μικροκυμάτων στο δωμάτιο. Συχνά το φαγητό, οι εγκαταστάσεις και διάφορες υπηρεσίες είναι άθλια ακόμα και στα πιο ακριβά ξενοδοχεία.

Αυτές είναι μερικές από τις καταστάσεις που συναντά κανείς συχνά στη διαμονή του, ωστόσο μπορούν να αποφευχθούν. Πριν κάνετε κράτηση, αναζητήστε το ξενοδοχείο στο Instagram. Με τον τρόπο αυτό, θα δείτε πώς πραγματικά είναι τα δωμάτια, από άλλους πελάτες κι όχι απλο τις παραπλανητικές φωτογραφίες στο σάιτ τους.

Και φυσικά, διαβάστε τις κριτικές άλλων πελατών στο Google και κάθε άλλη πηγή όπου μπορείτε να βρείτε το ξενοδοχείο. Σε περίπτωση που κατά τη διαμονή σας κάτι πάει στραβά, βγάλτε φωτογραφίες και επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο. Αν δε βρίσκετε την ανάλογη ανταπόκριση, ανεβάστε τις φωτογραφίες στα social media ταγκάροντας το ξενοδοχείο.

Κατανοήστε το κόμιστρο των αεροπορικών εισιτηρίων

Είναι πιθανό να αγοράσετε εισιτήριο στην οικονομική θέση μιας πτήσης και να ξεκινήσει τρεις ώρες αργότερα. Έτσι θα διαταράξει τα σχέδια των διακοπών σας. Όσο κι αν ακούγεται άδικο, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε την πτήση σας ξαφνικά, αλλά η αεροπορική σας είναι πιθανό να μπορεί να σας μεταφέρει σε άλλη πτήση χωρίς εξηγήσεις.

Συνήθως τα πιο οικονομικά εισιτήρια κάθε πτήσης μπορεί να “κρύβουν” τέτοιου είδους παγίδες. Πολλές φορές δεν μπορούν να αλλαχθούν, ούτε καν με επιβάρυνση, ενώ οι εταιρείες οι ίδιες μπορούν να τα μεταφέρουν.

Πηγή: www.Travelstyle.gr