Ο ιδανικός χειμερινός προορισμός

Η Δρακολίμνη είναι μία άκρως εντυπωσιακή αλπική λίμνη στην Ήπειρο και δίνει στον επισκέπτη μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ελλάδα να κρύβεται στις κορυφές της Ηπείρου και αυτό δεν είναι άλλο από την Δρακόλιμνη και το Πάπιγκο το οποίο αποτελεί και τον τελευταίο σταθμό κάθε ορειβάτη – περιπατητή πριν πάρει τον μακρύ δρόμο για την Δρακόλιμνη.

Τέσσερις ώρες περπάτημα. Τόσες απέχει ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας από τον πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

 

 

Το σκηνικό που θα απλωθεί μπροστά σας συγκρίνεται μόνο με αυτό της διάσημης τηλεοπτικής σειράς Game of thrones. Εδώ όμως κανένας σκηνοθέτης και κανένα οπτικό εφέ δεν χρειάζεται για να σας καθηλώσει. Με το όνομα Δρακόλιμνη αναφέρονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως σε βουνά της Ηπείρου.

Που βρίσκεται

Η μία δρακόλιμνη βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2.377 μ.), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2.436 μ.), Ν της μονής Στομίου από την οποία απέχει 3,5 ώρες και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της.

Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Η Δρακολίμνη είναι από τα πιο ξεχωριστά σημεία στην Ελλάδα. Μπορείτε να απολαύσετε τα μοναδικά πλάνα από το αλπικό τοπίο της Ηπείρου στο βίντεο του Up Drones:

Πηγή: www.travelstyle.gr