Και δεν πάει το μυαλό σας!

Όλο και κ'αποια φορά θα σας έχει τύχει να σας πιάσει μια λιγούρα την ώρα της πτήσης!

Και έχετε κάθε δικαίωμα, ανάλογα την εταιρία να φάτε, αλλά υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αποφύγετε.

Όπως  αποκάλυψε μια αεροσυνοδός το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να ζητήσετε να πιείτε ποτέ στο αεροπλάνο είναι το μη εμφιαλωμένο νερό αφού μπορεί να είναι αρκετά βρώμικο. 

 

 

Όπως δήλωσε, «οι αεροσυνοδοί δεν πίνουμε νερό στο αεροπλάνο. Δεν θα πιούμε ούτε καφέ, δεν θα πιούμε ούτε τσάι», λέει η ίδια. Ο λόγος; Τα βακτήρια. 

ύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, 1 στα 8 αεροπλάνα δεν τηρεί τους κανονισμούς ασφαλείας για το νερό.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε βρέθηκε σε κάποιες περιπτώσεις στο νερό βρύσης των αεροπλάνων από Σαλμονέλα μέχρι αυγά εντόμων.

Βρέθηκε επίσης ότι στο 15% του νερού των αεροπλάνων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν μικρόβια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

Πιο επικίνδυνο βέβαια θεωρείται το νερό των αεροπλάνων σε μεγάλες πτήσεις.

O αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, τα τελευταία 20 χρόνια έχει εκδώσει τουλάχιστον 6 συστάσεις σε αεροπορικές για αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο μολύνεται το νερό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Business Insider, το νερό που χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα, περνά από αρκετά στάδια μέχρι να φτάσει στο αεροσκάφος.

Κάθε φορά που το νερό μετακινείται, προστίθεται μια ακόμη πιθανότητα μόλυνσης.

Επίσης, ακόμη και αν ζητήσετε τσάι ή καφέ, σε κάποιες περιπτώσεις δεν βράζεται το νερό στη σωστή θερμοκρασία για να «σκοτώσει« τα μικρόβια.