Βρετανία: Σάλος από πάρτι σε Πανεπιστήμιο
Δείτε το βίντεο

Στο βίντεο - σοκ από το πάρτι στο οποίο ο αριθμός των συγκεντρωμένων υπερέβη κατά πολύ των κανόνα των έξι της βρετανικής κυβέρνησης που έχει ως στόχο την μείωση της διασποράς του ιού, διακρίνονται νέοι να χορεύουν ακόμα και πάνω σε τραπέζια.
Σύμφωνα με την Mirror το βίντεο τραβήχθηκε στο Arundel House, κοντά στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου του Κόβεντρι, και μέχρι στιγμής έχει 70.000 views. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι γνώριζε το περιστατικό και είπε ότι όποιος φοιτητής βρεθεί να παραβιάζει τον κώδικα συμπεριφοράς του ιδρύματος μπορεί να αντιμετωπίσει πειθαρχικές διαδικασίες. Από την πλευρά της η αστυνομία δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το κλείσιμο ορισμένων κοινόχρηστων χώρων στο κατάλυμα και την ενίσχυση της ασφάλειας λόγω της χθεσινής συγκέντρωσης. Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το πάρτι είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με την Mirror, το βίντεο που έχει χιλιάδες views στο Twitter φέρει τον τίτλο «No sleep in the C.O.V». Ένας χρήστης ανέφερε ότι «ήταν στο δωμάτιο κάποιου ατόμου και η ασφάλεια τους είπε να το μεταφέρουν στο κοινό δωμάτιο».

 

Πού ισχύει ο «κανόνας των έξι»
Σημειώνεται ότι στη Βρετανία, όπου τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, ο «κανόνας των έξι» ισχύει επί του παρόντος σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με την αστυνομία να μπορεί να διαλύσει συναντήσεις που υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό και να επιβάλει πρόστιμο σε όσους εμπλέκονται.

Το University Living, μια πλατφόρμα που βρίσκει φοιτητικά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένου του Arundel House, είπε για το βίντεο: «Δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχει αλήθεια σε αυτό [το βίντεο]. Το εξετάζουμε και είμαστε σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες μας για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει εκεί.

Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι: Ανησυχούμε βαθιά από τις σκηνές του βίντεο
«Γνωρίζουμε ένα περιστατικό σε ένα μπλοκ ιδιωτικών καταλυμάτων που καταγράφηκε σε ένα βίντεο που έχει κοινοποιηθεί στο Διαδίκτυο», ανέφερε από την πλευρά του σε δήλωση το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και συνέχισε: «Ανησυχούμε βαθιά από τις σκηνές του βίντεο και καταδικάζουμε έντονα τις κατάφωρες παραβιάσεις του κανόνα των έξι και άλλων οδηγιών, καθώς διακυβεύουν την υγεία των μαθητών, των συναδέλφων και των κοινοτήτων στις οποίες βρισκόμαστε. Έχουμε εισαγάγει έναν κώδικα συμπεριφοράς για τους μαθητές και τον κοινοποιήσαμε ευρέως πριν από το Σαββατοκύριακο. Αυτός ο κώδικας συμπεριφοράς καθιστά σαφές ότι η μη τήρηση των προϋποθέσεων υγείας, ασφάλειας και ευημερίας του πανεπιστημίου και της κυβέρνησης θα συνιστά παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών του πανεπιστημίου και ενδέχεται να αντιμετωπιστεί ως θέμα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Εάν κάποιοι από αυτούς που εμπλέκονται στο βίντεο είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Coventry και παραβιάζουν τον κώδικα συμπεριφοράς, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών μας είναι λογικοί ενήλικες και λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβαρά τον κορωνοϊό. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από τις κοινότητες στις οποίες εδρεύουν οι πανεπιστημιουπόλεις μας και θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Εκατοντάδες μαθητές μας σε μαθήματα υγείας εργάστηκαν σε θαλάμους και ασθενοφόρα του NHS κατά τη διάρκεια της αιχμής της πανδημίας».