
Προστασία, προστασία, προστασία… η λέξη που κυριαρχεί το καλοκαίρι και όχι μόνο για μικρούς και μεγάλους!
Κάνουμε τον ήλιο σύμμαχο! Και όχι μόνο με την εξωτερική προστασία αλλά δρώντας και εκ των έσω.
Πώς; Μα φυσικά με την διατροφή μας!
Η φύση έχει προνοήσει να μας παρέχει τροφές οι οποίες μπορούν να μας προστατεύσουν από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
Τέτοιες είναι: το μαρούλι, η κόκκινη πιπεριά, το σπανάκι, το λάχανο, το καλαμπόκι.
Επίσης πέρα από τις τροφές υπάρχουν και συγκεκριμένες ουσίες οι οποίες έχουν πλούσια αντηλιακή δράση.
Τέτοια είναι η λυκοπένη την οποία βρίσκουμε στη ντομάτα, στο γκρέιπφρουτ και στο καρπούζι.
Η λουτεϊνη που τη βρίσκουμε στο λάχανο, στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στο κάρδαμο και στο καλαμπόκι.
Η Β - καροτίνη που τη βρίσκουμε στο καρότο, στο βερίκοκο, στο μάνγκο μια στη γλυκοπατάτα, είναι επίσης μια ουσία που μας προστατεύει φυσικά από τον ήλιο. Και για τους ερευνητές μπορεί να λειτουργήσει σαν αντηλιακό μέσης προστασίας.
Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος, διότι είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα. Μπορεί να προσληφθεί επαρκώς καταναλώνοντας εσπεριδοειδή, πιπεριά, φράουλες, μπρόκολο, κλπ.
Η βιταμίνη Ε βοηθά στην αναγέννηση των ιστών. Βρίσκεται μεταξύ άλλων στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, στις πιπεριές, στα δημητριακά, στο φύτρο σιταριού και καλαμποκιού,.
Φυσικά και δεν πρέπει να αμελούμε τη χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, το καπέλο και τα γυαλιά μας που θα μας προστατεύσουν από τον ήλιο και τις βλαβερές επιπτώσεις του.
Έτσι θα είμαστε διπλά ασφαλείς για να χαρούμε το υπέροχο ελληνικό καλοκαιράκι μας!
Δείτε επίσης!