Τι είναι και γιατί να την κάνω;

Η απολέπιση ή αλλιώς το peeling είναι μια διαδικασία κατά την οποία ουσιαστικά "ανανεώνεται" το δέρμα μας!

Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας και τα θρεπτικά συστατικά εισχωρούν στο πρόσωπο και το σώμα μας.

Μια μορφή απολέπισης είναι το scrub που εφαρμόζωντάς το στα σημεία που θέλουμε, τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και απολαμβάνουμε την αίσθηση απαλότητας που αφήνει στο δέρμα!

 

 

 

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, διαφέρουν πέρα από τα συστατικά του και η συχνότητα κατά την οποία το εφαρμόζουμε.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να κάνουμε peeling, τρίβοντας με μανία το σώμα ή το πρόσωπό μας! Προσεκτικές, απαλές, κυκλικές κινήσεις θα μας χαρίσουν ένα απαλό δέρμα χωρίς ερεθισμούς!

Σημαντικό να γνωρίζεις ότι 1-2 φορές την εβδομάδα αρκούν για να φροντίζεις μ' αυτόν τον τρόπο το δέρμα σου.

Επίσης, είναι καλύτερο να κάνεις απολέπιση τις βραδινές ώρες αφού δεν θα έχεις άμεση επαφή με τον ήλιο.

Ενυδάτωσε την περιοχή μετά την διαδικασία του peeling και δες το δέρμα σου λείο και λαμπερό

Tip: Προτίμησε τα φυσικά προϊόντα για την απολέπισή σου, για παράδειγμα φτιάξε στα γρήγορα ένα scrub για το σώμα σου με κρυσταλλική ζάχαρη και ελαιόλαδο και για το πρόσωπό σου ένα scrub πάλι με ζάχαρη αλλά με μέλι και λίγες σταγόνες λεμονιού! 

 

 

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική όπως και ο οργανισμός μας, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον δερματολόγο σου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μορφή απολέπισης που θέλει η επιδερμίδα σου, αλλά και τα συστατικά που χρειάζεται!

 

 

 

Σοφία Κόλλια