Κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πίσω στο χρόνο, τα γκρίζα μαλλιά συσχετίζονταν με την σοφία και την γνώση. Σε πολλά μέρη, εξακολουθεί να ισχύει, για τους άνδρες τουλάχιστον.

Αλλά η κοινωνία μας φαίνεται πως παραμένει οπισθοδρομική στο θέμα της δυσικής διαδικασίας γήρανσης των γυναικών, με τις τελευταίες να καταφεύγουν στις βαφές μαλλιών μόλις δουν την πρώτη γκρίζα τρίχα.

 

 

 

Ωστόσο, οι εποχές αλλάζουν. «Σκεφτείτε τις ώρες και τα χρήματα που σπαταλάτε στα κομμωτήρια αποδεχόμενες το ‘ταμπού’ που περιβάλλει κάτι απόλυτα φυσιολογικό και φυσικό. Γιατί πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα; , αναρωτιέται η 26χρονη Μάρθα Τρούσλοου Σμιθ που αποφάσισε να δημιουργήσει μαι σελίδα στο Instagram, με το όνομα gromble ως ένα μέρος στήριξης και θετικότητας για εκείνες τις γυναίκες που επιλέγουν να πουν όχι στη βαφή μαλλιών.
 

 

Χάρη στην βοήθεια διασημοτήτων, όπως η Lady Gaga που προμοτάρει τα ασημένια / πλατινέ μαλλιά, το να έχει κανείς γκρίζα μαλλιά είναι πλέον μόδα, αν και η Μάρθα παραμένει λίγο σκεπτική γι’ αυτό. «Το θέμα με την ασημένια βαφή μαλλιών είναι πως είναι ακριβώς αυτό. Μια βαφή» είπε.