Το μυστικό για να αποκτήσετε μακριά μαλλιά
Με ένα τρόφιμο που βρίσκεται στην κουζίνα σας

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από τις περισσότερες γυναίκες για περιποίηση των μαλλιών τους με προϊόντα φυσικής προέλευσης, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και το λάδι καρύδας, τα οποία αντικαθιστούν αποτελεσματικά και με το παραπάνω τα τυποποιημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Στην περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία που θέλετε υγιή και μακριά μαλλιά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το μυστικό των γυναικών της φυλής Yao στην Ασία, οι οποίες φημίζονται για τα μακριά και πλούσια μαλλιά τους, τα οποία διατηρούν με μια πολύ απλή φυσική μέθοδο και μάλιστα με ένα προϊόν που κάθε νοικοκυριό έχει στο σπίτι του.

Ποια είναι αυτή; Το νερό ρυζιού. Οι γυναίκες της συγκεκριμένης φυλής της Κίνας, λοιπόν, χρησιμοποιούν το «ομιχλώδες» νερό που αφήνει το βρασμένο ρύζι -η ζύμωσή του το καθιστά ακόμη πιο ευεργετικό για τα μαλλιά.

Πρόκειται για ένα μυστικό, μάλιστα, που εφαρμόζεται από την αρχαιότητα, ενώ το είχαν οικειοποιηθεί ακόμη και οι πριγκίπισσες στην Ανατολή.

Πώς μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνες σας στο σπίτι; Αρκεί να βράσετε μια κούπα ρύζι σε μια μεγάλη ποσότητα νερού μέχρι να μαγειρευτεί (το ρύζι δεν το πετάτε, το κρατάτε για το βραδινό σας). Στη συνέχεια στραγγίστε το νερό με το θολό χρώμα, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε (προαιρετικά) δύο- τρεις σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο. Σαπουνίστε κανονικά τα μαλλιά σας και έπειτα ρίξτε το νερό ρυζιού. Αφήστε για τουλάχιστον 15 λεπτά, κάνοντας απαλό μασάζ και ξεπλύνετε με κρύο νερό.