Η πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του τριχωτού της κεφαλής

Ένας από τους παλαιότερους βοτανικούς βολβούς είναι το σκόρδο, το οποίο ξεκίνησε να καλλιεργείται στηνν Κίνα και μάλιστα δεν είναι το γεγονός ότι είναι και η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή σκόρδου. 

 

 

Οι μαγειρικές εφαρμογές είναι τεράστιες και χρησιμοποιείται επίσης ως αρωματική ουσία σε όλες σχεδόν τις κουζίνες του κόσμου.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων που προκύπτουν από την κατανάλωσή του, όπως καρδιο-προστατευτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που το καθιστούν κατάλληλο και για ιατρική χρήση.

 

 

Συγκεκριμένα, βοηθά στη θεραπεία ασθενειών όπως δερματικές αλλεργίες και δερματικές λοιμώξεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρκίνο, πονόδοντο, αρθρίτιδα, δυσκοιλιότητα, ανεπιθύμητη αύξηση βάρους, απώλεια μαλλιών κλπ.

Η πιτυρίδα είναι ένα κοινό πρόβλημα που μαστίζει τους νέους και τους ηλικιωμένους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ξηρότητα και οι μολύνσεις οδηγούν στην κνησμό και τη θολότητα του τριχωτού της κεφαλής και έτσι προκαλούν πιτυρίδα.

 

 

Το σκόρδο θεωρείται ένα εξαιρετικό φυτικό φάρμακο για να απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση του δέρματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Περιέχει βιταμίνη Α, Β και C, ασβέστιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο και πάνω από όλα αλικίνη, μια ένωση θείου που παρέχει τροφή στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, καθαρίζει τις μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής και είναι ένα ιδανικό αντίδοτο για την πιτυρίδα.

 

 

Ωστόσο, το σκόρδο σε οποιαδήποτε μορφή, εάν καταναλώνεται σε ακατάλληλες ποσότητες ή κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις όπως κακή αναπνοή, αίσθημα καύσου στο στομάχι, ευερέθιστο έντερο, εξανθήματα, διάρροια κλπ.