Ποια είναι τα μυστικά;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι η έκθεση σε ένα υδάτινο περιβάλλον με αλάτι στην περίπτωση της θάλασσας ή με χλώριο στην περίπτωση της πισίνας, είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τα μαλλιά.

Όταν ξέρεις ότι σκοπεύεις να πας στη θάλασσα ή στην πισίνα, έχει δεν έχει ζέστη, έχει δεν έχει ήλιο, είναι δεν είναι καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να υπάρχει η κατάλληλη προεργασία προκειμένου να μάθεις πώς να μην καταστρέψεις τα μαλλιά στη θάλασσα.

 

 

Πιο συγκεκριμένα:

1) Επαρκής ενυδάτωση μέσω νερού και διατροφής

Πρέπει γενικά να φροντίζεις να παραμένεις ενυδατωμένη καθημερινά, αλλά και συγκεκριμένα την ώρα πριν πας για μπάνιο. Φρούτα, λαχανικά, νερό και υγρά.

2 )Καλή εξωτερική ενυδάτωση

Όσον αφορά στο πώς να μην καταστρέψεις τα μαλλιά στη θάλασσα, η προετοιμασία για να είναι ενυδατωμένα και από έξω συμπεριλαμβάνει το να χρησιμοποιείς κάποιο λαδάκι ή σιλικόνη κάθε φορά μετά το λούσιμό σου και σίγουρα μετά το τελευταίο λούσιμο που έχεις κάνει πριν από την ώρα του μπάνιου στη θάλασσα ή στην πισίνα, καθώς επίσης και το να εφαρμόζεις κάποια καλή ενυδατική μάσκα – θεραπεία στα μαλλιά σου 1 φορά ανά 15 ημέρες.

 

 

3) Χρήση αντηλιακού ή μαλακτικής

Πρέπει πριν φύγεις από το σπίτι σου ή τουλάχιστον αρκετά λεπτά πριν βουτήξεις στο νερό, να έχεις φροντίσει να βάλεις μία γενναία ποσότητα από το αντηλιακό που χρησιμοποιείς στο σώμα σου ή από μία οποιαδήποτε μαλακτική για τα μαλλιά. Είναι το βήμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις από εδώ και πέρα όταν σκοπεύεις να μπεις σε θάλασσα ή σε πισίνα χωρίς σκουφάκι. Για εσένα που έχεις πολύ κοντά, θα βάλεις μαλακτική ή αντηλιακό μόνο με τα ακροδάκτυλά σου στις άκρες τους. Γιατί η μαλακτική δεν πρέπει σε καμία από εμάς να ακουμπάει στις ρίζες διότι θα τις μαλακώνει πολύ, θα τις κάνει ευαίσθητες και θα τις βαραίνει.

4) Πιάσιμο των μαλλιών.
ΜΗΝ αφήνεις ποτέ τα μαλλιά σου ελεύθερα κάτω όταν κολυμπάς. Είναι το μέγιστο λάθος για να τα φθείρεις και μάλιστα για να αρχίσει σιγά σιγά η καταστροφή του να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά προς τις ρίζες. Πρέπει οπωσδήποτε να τα πιάνεις σε μία αλογοουρά ή ακόμη καλύτερα σε μία ή δύο πλεξούδες πριν μπεις για μπάνιο και αφότου έχεις απλώσει αντηλιακό ή μαλακτική κρέμα. Εννοείται ότι εάν έχεις πάρα πολύ κοντά μαλλιά, αυτό το tip δεν απευθύνεται σε εσένα! Εάν, όμως, έχεις έστω και λίγο παραπάνω μήκος που μπορεί να πιαστεί σε κοτσίδα ή πλεξίδα, δεν το συζητάμε καθόλου· όσο κολυμπάς θα τα έχεις πιασμένα!

 

 

Και επιτέλους φτάνουμε στο τι χρειάζεται να προσέχεις μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν γίνεται. Τα πράγματα κι εδώ είναι εξίσου απλά, όπως παραπάνω. Εν συντομία, για να είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πώς να μην καταστρέψεις τα μαλλιά στη θάλασσα, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις τα ακολούθως αναφερόμενα:

1) Να ξεπλέκεις τα μαλλιά σου από την πλεξίδα ή την κοτσίδα που τους έκανες πριν το μπάνιο μόλις επιστρέψεις σπίτι ή όταν δεις ότι έχουν αρχίσει να στεγνώνουν αρκετά. 
2) Να ξεπλένεις καλά με δροσερό ή χλιαρό νερό (ΟΧΙ με ζεστό) τα μαλλιά σου αμέσως μετά, ειδικά εάν πριν είχες χρησιμοποιήσει μαλακτική κι όχι αντηλιακό, η οποία πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το μπάνιο να αφαιρείται.
3) Εν συνεχεία, λούζεις κανονικά τα μαλλιά σου όπως θα έκανες και κάθε άλλη φορά, χρησιμοποιώντας σίγουρα ένα καλό χέρι σαμπουάν, ενδεχομένως κι ένα δεύτερο αν το κρίνεις σκόπιμο.
4) Να μην παραλείπεις ποτέ τα φρούτα, τα λαχανικά και το μπόλικο νερό από τη διατροφή σου.