Διάλεξε τη σωστή απόχρωση μακιγιάζ
Tips για σωστό αποτέλεσμα

Η επιλογή της σωστής βάσης για το δέρμα σας είναι μεγίστης σημασίας για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ.

Και ενώ μοιάζει με πολύ εύκολη διαδικασία, στην πραγματικότητα είναι αρκετές οι παράμετροι που πρέπει να προσέξετε, ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

Για να το επιτύχετε, λοιπόν, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Προσδιορίστε τον τόνο σας

Για να επιλέξτε ένα makeup που ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα του προσώπου σας, πρέπει να επιλέξετε εκείνο που έχει τον ίδιο τόνο με το δέρμα σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τόνων: κίτρινο, ροζ, ουδέτερο, και ανάλογα με αυτούς μπορείτε να επιλέξετε το makeup σας από ένα ζεστό, κρύο ή ουδέτερο τόνο.

Επιλέξτε με βάση την κάλυψη που θέλετε

Εάν θέλετε το makeup να καλύπτει πλήρως το πρόσωπό σας ή να φαίνεται πολύ ελαφρύτερο, πρέπει να επιλέξετε εκείνο ποιο ταιριάζει καλύτερα στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε:

Δροσερό, φωτεινό και λαμπερό αποτέλεσμα. Ιδανικό για ξηρό δέρμα, γιατί είναι πιο ενυδατικό.

Ματ, δηλαδή, αδιαφανές. Αυτή η σύνθεση είναι ιδανική για το δέρμα που τείνει να λιπαίνει, καθώς ελέγχει το υπερβολικό σμήγμα.

Σατέν, μεσαία κάλυψη ανάμεσα σε αδιαφανές και φωτεινό. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι ιδανικός για όλους, ενώ διακρίνεται για την ισορροπία που παρέχει στο μακιγιάζ.

Επιλέξτε με βάση τον τύπο δέρματός σας

Στο εμπόριο υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι makeup, οι οποίοι προορίζονται και για τους αντίστοιχους τύπους δέρματος.

  • Υγρό: Τα πιο δημοφιλή και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.
  • Συμπαγής βάση ή σκόνη: Κατάλληλα για κανονικό δέρμα.
  • Stick: Αρκετά κρεμώδες και γλυκό, ιδανική επιλογή για ξηρό δέρμα.

Δοκιμάστε πριν το αγοράσετε

Για να είστε σίγουρες ότι έχετε επιλέξει τη σωστή απόχρωση, πρέπει να δοκιμάσετε το προϊόν πριν το αγοράσετε. Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν μπορεί να δοκιμαστεί στα χέρια ή τους καρπούς, καθώς το χρώμα τους συνήθως διαφέρει από τον τόνο του προσώπου σας. Οπότε το makeup πρέπει να δοκιμάζεται στο τελευταίο μέρος της γνάθου, μεταξύ του αυτιού και του λαιμού, καθώς πρόκειται για το μέρος του προσώπου με την πιο ουδέτερη χρώση.