Μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις!

Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς η όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή το βάρος τους και αποτελεί στοίχημα η καταπολέμησή της, καθώς είναι κάτι που εμφανίζεται και επιμένει! Υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι οι γλουτοί και οι μηροί

 

 

Η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών είναι μόνο κάποιες από τις αιτίες που προκαλούν αυτή την αντιαισθητική όψη της επιδερμίδας, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα.

Ειδικά με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη της επιστήμης, υπάρχουν αρκετές και πολλά υποσχόμενες μέθοδοι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου και είναι αρκετά αποτελεσματικά, συμβάλλοντας δραστικά στην μείωση της.

Πίνε πολύ νερο! Ναι, το νερό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό μας και δρα καταλυτικά στην υγεία του.

Μας ενυδατώνει και απομακρύνει τις τοξίνες

Ενα λαμπερό και λείο δέρμα έχει άμεση σχέση με την ποσότητα του νερού και των υγρών που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα, αρκεί να μην είναι αναψυχτικά, ζαχαρούχα ροφήματα ή αλκοόλ!  

 

 

Παρόλο που η κατανάλωση του καφέ δεν ενδείκνυται για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας, χρησιμοποίησε τον καφέ για να δημιουργήσεις ένα scrub που υπόσχεται πολλά για την εξάλειψη του προβλήματος.

Η καφεΐνη δείχνει να συμβάλλει στην συρρίκνωση των λιποκυττάρων, τονώνοντας της κυκλοφορία του αίματος στο σημείο!

Εφάρμοσε κόκκους στο σημείο που εμφανίζει κυτταρίτιδα και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ με λίγο νεράκι!

Αφησέ το να δράσει και ξέπλυνε μετά από κάποια λεπτά. Επανέλαβε συστηματικά για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε λίγο διάστημα.

 

 

Γενικότερα, το μασάζ δρα κατά της κυτταρίτιδας, οπότε φρόντισε να κάνεις συχνά στην πάσχουσα περιοχή για ένα σφριγηλό δέρμα.

Απαλές, κυκλικές κινήσεις και λίγα έντονα χτυπήματα με ανοδική φορά στην περιοχή των μηρών θα σε βοηθήσουν! 

 

 

  Τέλος, προσπάθησε να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας το πολύ αλάτι που κάνει κατακράτηση των υγρών, καθώς επίσης και το junk food και τα γλυκά

 

 

Θέλει αρκετή προσπάθεια και δύναμη για να την εξαλείψεις αλλά άντλησε κουράγιο μέσα από μια συστηματική και σωστή προσπάθεια κατά της κυτταρίτιδας, βάζοντας στο πρόγραμμά σου τα παραπάνω και μην ξεχνάς ότι έχουμε αρκετούς μήνες μέχρι το καλοκαίρι... Προλαβαίνεις

 

 

 

Σοφία Κόλλια