Η νέα τάση στο highlighting

H νέα τάση στο highlighting “κλέβει” λίγη από την τέχνη της επιχρύσωσης και πολύ από τη λάμψη της, κάνοντας το γυναικείο πρόσωπο και σώμα, ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο νέος τρόπος highlighting λέγεται “Skin Gilding” δηλαδή  επιχρύσωση επιδερμίδας και μπορεί να μη γίνεται αυτό στην κυριολεξία, το αποτέλεσμα ακτινοβολεί το σχεδόν το ίδιο εντυπωσιακά.

Η λογική πίσω από αυτή την τεχνική είναι ότι τα σημεία του σώματος και του προσώπου τα οποία θέλουμε να προβληθούν, τονίζονται αποκλειστικά με χρυσή απόχρωση.

 

 

Οι ζεστές αποχρώσεις του ήλιου, αναδεικνύουν την επιδερμίδα και κρύβουν αποτελεσματικά θαμπάδα και σημάδια κούρασης ή αυπνίας δίνοντας ένα πολύ δροσερό αποτέλεσμα.

Εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου από την make up artist Charlotte Tilbury η οποία επιμελήθηκε μαζί με την ομάδα της το μακιγιάζ των μοντέλων για το δημοφιλές Βρετανικό brand Temperley London.

 

 

Η τεχνική εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία προσώπου και σώματος που θέλουμε να τραβήξουμε το βλέμμα.

Τονίστε τις κλείδες (ή αλλιώς collar bones), δώστε την πιο κολακευτική λάμψη στους ώμους ή στα πόδια σας και φυσικά μη ξεχάσετε να τονίσετε τα κλασσικά σημεία highlighting στο πρόσωπο, όπως τα ζυγωματικά, τη μύτη και το τόξο των χειλιών.

Ακόμη, για τη συγκεκριμένη τεχνική, η ειδικός υποστηρίζει οτι bold is beautiful δηλαδή όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, συνιστώντας να εφαρμόσετε παράλληλα τη χρυσή απόχρωση στην εσωτερική γωνία των ματιών σας αλλά και στο κινητό βλέφαρο αν η ώρα της ημέρας το επιτρέπει.