Παγκόσμια Ημέρα Νερού
3 τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει σκοπό να θυμίσει σε όλους τους ανθρώπους, ότι αυτή η πηγή ζωής, την οποία οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένη, περνά τη δική της κρίση. Η σημασία της διαφύλαξής του νερού είναι τεράστια. Απαιτεί όμως τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης που έχουμε με τη φύση και την υιοθέτηση νέων τρόπων συνύπαρξης με το περιβάλλον.

Γιατί λοιπόν δεν κάνεις την αρχή; Μια μικρή αλλαγή στην ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς καθημερινά μπορεί να αποδειχθεί τόσο σπουδαία και να συμβάλλει στις προσπάθειες που γίνονται για να σωθεί ένα από τα πολυτιμότερα φυσικά αγαθά στον πλανήτη: το νερό.

Κλείσε τη βρύση

Μια κίνηση απλή, που όμως κάνει εξαιρετική οικονομία στην κατανάλωση νερού. Οταν πλένεις τα δόντια ή σαπουνίζεις το σώμα ή λούζεις τα μαλλιά, δεν χρειάζεται να αφήνεις το νερό να τρέχει ανεξέλεγκτα χωρίς να το χρησιμοποιείς.

Ελάττωσε τις φορές που λούζεις τα μαλλιά

Σίγουρα απολαμβάνεις την αίσθηση φρεσκάδας που έχουν τα φρεσκολουσμένα μαλλιά, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να τα λούζεις 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορείς να τα διατηρήσεις λαμπερά και καθαρά, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, όπως ένα dry shampoo.

Χρησιμοποίησε micellar water

Ενας πολύ έξυπνος τρόπος για να μειώσεις το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον είναι να χρησιμοποιείς περισσότερο το micellar water αντί για το κλασικό face wash, για να απομακρύνεις το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια και παράλληλα να τονώσεις την επιδερμίδα. Το micellar water δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και έχει άνετη και δροσερή υφή.