Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα
Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις;

Μετά από σχεδόν μισό χρόνο, η εστίαση θα ανεβάσει και πάλι ρολά μετά το Πάσχα!

Ωστόσο οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ήδη έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τον σχεδιασμό για το άνοιγμα του κλάδου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει πριν την επανεκκίνηση του τουρισμού η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Το μόνο δεδομένο για το άνοιγμα της εστίασης, πάντα σε εξωτερικούς χώρους, είναι πως τα self tests θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους.

Στα πλαίσια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,  ανακοίνωσε ότι η χρήση του εργαλείου του self test επεκτείνεται και στην εστίαση υποχρεωτικά.

Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις) θα εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου στα μαγαζιά.

Επιπλέον, η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα και ο Στέλιος Πέτσας έκανε αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε και προβλέπει περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, για όλη δηλαδή τη σεζόν.