Ανοίγουν τα κομμωτήρια μες το Σαββατοκύριακο
Ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ στις 13/12

Το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του lockdown, υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.  Γίνεται προσπάθεια για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, ωστόσο αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή των επιστημόνων συνεδριάζει σε λίγο προκειμένου να κάνει την εισήγησή της στον πρωθυπουργό ο οποίος θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις. Οι τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με το κομμωτήρια αλλά και όλους τους υπόλοιπους τομείς που είναι κλειστοί και ενδέχεται να επιχειρηθεί μερικό άνοιγμα, αναμένονται αύριο, από τον Στέλιο Πέτσα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στον ιστότοπό του αναφέρει πάντως «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες -Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Γεωργιάδης: Τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» τόνισε ότι προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα κομμωτήρια. Όπως είπε το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται.