Απεργία σήμερα: Συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
Δείτε εικόνα από πόλεις της Ελλάδας

Μεγάλη έκταση και πανελλαδική διάσταση λαμβάνει η απεργία που πραγματοποιείται σήμερα 8 Μαρτίου.

Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία.

Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 50.000 πολίτες. «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» απαιτούν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα.

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών είναι να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους»

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»: «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών».

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν για ακόμη μία φορά στο κέντρο τηςΘεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δεκάδες κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ώρα που άτομα που συμμετέχουν στην πορεία έφτασαν στον ΟΣΕ, σημειώθηκαν επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να χωρίζονται από το πλήθος και να πετάνε μολότοφ, και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ρίψεις χημικών.

Μεγάλη έκταση και πανελλαδική διάσταση λαμβάνει η απεργία που πραγματοποιείται σήμερα 8 Μαρτίου. Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία. Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη Επεισόδια ξέσπασαν για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δεκάδες κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για την τραγωδία στα Τέμπη. Την ώρα που άτομα που συμμετέχουν στην πορεία έφτασαν στον ΟΣΕ, σημειώθηκαν επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να χωρίζονται από το πλήθος και να πετάνε μολότοφ, και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ρίψεις χημικών.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην πλατεία Γεωργίου. 

Δεν έλειψαν ωστόσο κάποια μικρής έκτασης επεισόδια έξω από σιδηροδρομικό σταθμό.