Διαδικτυακό τσίκνισμα στην Αττική
Μια πολύ διαφορετική Τσικνοπέμπτη

Η πανδημία του κορονοϊόυ δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστη και τη σημερινή μέρα.

Μπορεί να είχαμε συνηθίσει Τσικνοπέμπτη με γλέντι, φαγοπότι και καλή παρέα, αλλά φέτος η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Η εστίαση παραμένει κλειστή και ο κόσμος παραμένει μέσα στο σπίτι.

Βέβαια, τη συγκεκριμένη μέρα οι περισσότεροι δήμοι προγραμμάτιζαν όλο και καποια εκδήλωση για την ημέρα, αλλά φέτος προγραμμάτισαν μουσικές συναυλίες μέσω διαδικτύου, όπως για παράδειγμα ο δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού μέσα από το κανάλι του στο Youtube.

Το μουσικό σχήμα EYHXON θα δώσει το δικό του «χρώμα» στην ημέρα με τραγούδια μεγάλων λαϊκών συνθετών, όπως του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη, του Θεοδωράκη, του Χιώτη, του Ζαμπέτα, του Κορακάκη κ.α.

Μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, κάτι ανάλογο έχει προγραμματίσει και ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης θα προσφέρει στους δημότες του ελληνικά έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Από τη δική του μεριά, ο δήμος Ηρακλείου επιλέγει τη σημερινή ημέρα για να βάλει τους δημότες του στο πνεύμα της Αποκριάς, καθώς ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ξεκινά τον διαγωνισμό αποκριάτικης στολής. Όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί από σήμερα να ανεβάσει στην ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του δήμου φωτογραφία προσωπική ή οικογενειακή αλλά οπωσδήποτε μασκαρεμένη. Στη συνέχεια η φωτογραφία θα αναρτηθεί και στο facebook και στο τέλος οι νικητές σε τέσσερις κατηγορίες (παιδική, εφηβική, οικογενειακή και τρίτη ηλικία) θα κερδίσουν από ένα τάμπλετ. Ο δήμος Αιγάλεω πάλι, στο πνεύμα των ημερών, προσφέρει μέσα από το διαδίκτυο μαθήματα ρούμπας στους δημότες του.

Τέλος, άλλοι δήμοι της Αττικής, όπως του Αγίου Δημητρίου, των Αχαρνών, του Ιλίου και του Χαλανδρίου, οργανώνουν πάντα μέσα από το διαδίκτυο αποκριάτικους διαγωνισμούς και κυνήγι χαμένου θησαυρού.