Φωτιά στην Πεντέλη
Πού να απευθυνθείτε για βοήθεια

Ηφωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 19 Ιουλίου στην Πεντέλη συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να κατακαίει δασική έκταση και περιουσίες.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς τα ενεργά μέτωπα είναι ακόμη πολλά, ενώ η ένταση των ανέμων δεν λέει να κοπάσει. Σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης για τον καιρό, σήμερα αναμένεται οι άνεμοι να φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ από το απόγευμα.

Δυστυχώς, οι ζημιές είναι εκτεταμένες, καθώς κατοικίες, αυτοκίνητα, ηλεκτροφόροι πυλώνες και δασική έκταση παραδόθηκαν στις φλόγες. Παρακάτω διαβάστε πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες, αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση πυρκαγιάς

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: 210 3359002-3 και 112

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ): 166

Κλήση Έκτακτης Ανάγκης: 112

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199

Δασική Υπηρεσία: 191

Τηλέφωνα διάσωσης ζώων

ANIMA – Κέντρο περίθαλψης ζώων: 6972664675

Διάσωση ζώων με βαν: 6942898489

Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων: 2131364935

Pet TAXI Ανθούσα: 6985074888

Πώς να βοήθησετε

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Χαμόγελο του Παιδιού και το τηλέφωνο 1056, για οποιαδήποτε ανάγκη.

Δήμος Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημέρωσε από το βράδυ της Τρίτης πως διαθέτει την αίθουσα του πολυχώρου στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (Υμηττού 57, Βριλήσσια) για όσους εκκενώνουν τις οικίες τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η κοινωνική κουζίνα, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς υποστήριξης των ευάλωτων πληθυσμών, απευθύνει διαρκείς εκκλήσεις μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram για πρώτα είδη, εθελοντές αλλά και χρηματικές δωρεές, αν κάποιος βρίσκεται πολύ μακριά.

Νέα γενιά Ολυμπιακού Χωριού

Στο κτήριο της Νέας Γενιάς, Κωνσταντίνου Κεντέρη 11, στο Ολυμπιακό Χωριό συγκεντρώνονται υλικά για τους πληγέντες της Πεντέλης. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει με μπουκάλια νερό, ξηρά τροφή, ισοτονικά, πορτοκαλάδες, αντισηπτικά, μαντηλάκια κλπ., μπορεί να τα παραδίδει εκεί.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943938884

Ειδική γραμματεία προστασίας ζώων

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία για εγκαταλελειμμένα ζώα και ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη με το τηλέφωνο 2131364935.

Παράλληλα, η γραμματεία κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

DogsVoice

Ο μηχανισμός του @dogsvoice ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις 19:00 με στόχο να οργανώσει συντονισμένα τις προσπάθειες ασφαλούς μεταφοράς, φιλοξενίας και παροχής κτηνιατρικής βοήθειας των πυρόπληκτων ζώων.

Η φόρμα φιλοξενιών είναι ανοικτή και ήδη μέχρι στιγμής πάνω από 300 σπίτια στην Αττική είναι σε ετοιμότητα να φιλοξενήσουν πυρόπληκτα ζώα.