"Φωτιά" τα Airbnb στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ενόψει Πάσχα
Η πληρότητα αγγίζει το 80%

Το σενάριο μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα μοιάζει πλέον με όνειρο απατηλό και οι Αθηναίοι στρέφουν τις ελπίδες τους σε σπίτια που νοικιάζουν μέσω airbnb στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μια λύση για να "ξεφύγουν" κάπως από την ρουτίνα της κορονοεποχής.

Μια αίσθηση εξοχής με θέα τη θάλασσα είναι η πολυπόθητη διέξοδος πολλών κατοίκων που θέλουν να περάσουν λίγο διαφορετικά τον εορτασμό της Ανάστασης και του Πάσχα εν γένει.

Οι κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας του airbnb έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και το ποσοστό των κλεισμένων σπιτιών έχει φτάσει σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχείρησης Ακινήτων στο 80% και εκτιμάται πως από την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχει καμία διαθεσιμότητα.

Η μεγάλη ζήτηση των σπιτιών αφορά σε περιοχές σε όλο το μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, από το Ελληνικό και την Γλυφάδα μέχρι Σούνιο, Λαύριο και Πόρτο Ράφτη. Tα σπίτια που έχουν νοικιαστεί είναι βίλες, μονοκατοικίες και σπίτια με τη δική τους αυλή. Βασική ερώτηση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών είναι αν το διαμέρισμα διαθέτει barbeque, καθώς και τι επιλογές υπάρχουν από ταβέρνες και κάτα πόσο είναι σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορούν να παραγγείλουν ενόψει Πάσχα.

Ο κόσμος κλείνει συνήθως 2 με 3 διανυκτερεύσεις, από Μεγάλο Σάββατο μέχρι και Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη πρωί. Οι τιμές ξεκινούν από τα €300 με €400 τη ημέρα και στις καλές περιοχές ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.