Βρίσκεται στο Περιστέρι

Το νέο wine bar των Δυτικών Προαστίων ακολουθεί την τάση της μπιστρονομίας, όπως πολλά μέρη στο Παρίσι, όπου διάσημοι σεφ σερβίρουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας σε πολύ λογικές τιμές.

Από αυτά τα μαγαζιά άντλησε έμπνευση και ο Τάκης Ζαχαρόπουλος, που έχει και την «Δάφνη» -επίσης στο Περιστέρι- και δημιούργησε τον «Gigifioggo».

Το ιδιαίτερο όνομά του wine bar το οφείλει στην αγάπη του ιδιοκτήτη για όσους προσέχουν την εμφάνιση τους -άλλωστε κι ο ίδιος δηλώνει τζιτζιφιόγκος, ενώ, λατρεύει το στυλ του Κωνσταντίνου Τζούμα.

 

 

«Το focus μας είναι το κρασί και το φαγητό. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα κλασικό γαλλικό καφέ με ατμόσφαιρα μεσοπόλεμου. Κι αυτή η λογική υπάρχει στη διακόσμηση του χώρου που έχουμε επιμεληθεί μαζί τη ζωγράφο Έλενα Καραγιάννη», εξηγεί ο Τάκης.

Εκείνη, μάλιστα, έχει φτιάξει τις ζωγραφιές που δείτε στους μεγάλους καθρέφτες, οι οποίοι φωτίζονται από vintage πολυελαίους του 19ου αιώνα που ανακάλυψαν σε ένα παλαιοπωλείο στο Χαλάνδρι.

Τα υπόλοιπα έπιπλα ακολουθούν μια ρετρό γραμμή, ενώ, ενδιαφέρον έχει και το οίκημα, μια από τις πιο παλιές μονοκατοικίες της περιοχής, που χτίστηκε πιθανότητα μετά τον πόλεμο. 

Μότο του μαγαζιού η φράση «Love like a poem». 

«Κάπου την είχα διαβάσει παλιά, δεν θυμάμαι πια πού, κι είχα πει από τότε ότι αν κάνω ένα μαγαζί θα την χρησιμοποιήσω. Να που έφτασε η ώρα. Αυτή είναι η ζωή μας όλη άλλωστε, να αγαπάμε ποιητικά», συνεχίζει ο Τάκης.

Ο «Gigifioggos» διαθέτει με δυο καταλόγους, ο ένας για brunch που σερβίρεται από  τις 10:00-16:00, ενώ, ο δεύτερος, που ξεκινάει από τις 16:00 και μετά, περιλαμβάνει δεκατέσσερα διαφορετικά στη λογική του finger food για να τα μοιραστείτε με την παρέα σας στη μέση. 

Την ευθύνη του καταλόγου, που αλλάζει ανά τακτά διάστηματα μιας κι ακολουθεί την εποχικότητα έχει η καλή μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου-  η ίδια έχει την επιμέλεια και της «Δάφνης»-  ενώ, η δημιουργική της ομάδα φροντίζει να εκτελεί με φαντασία τις συνταγές της.

Ξεκινάμε, λοιπόν, τη μέρα μας δυναμικά με σπιτικά γλυκά, όπως cheesecake σοκολάτας ή φράουλας, άλλα και μπανόφι, διάφορες παρασκευές με βιολογικά αυγά και κρουασάν μέχρι pancakes και γαλλικές μπαγκέτες, που μπορείτε να  συνοδεύσετε με έναν καφέ ή έναν φυσικό χυμό.  

Εxtra tip: Όλα τα ροφήματα σερβίρονται με μελομακάρονα που φτιάχνει η Μαρία, βοηθός εδώ και χρόνια της Αριστέας.  

Τα πιάτα, τώρα, ακολουθούν τη λογική ενός μπιστρό, με έντονες γαλλικές και μεσογειακές επιρροές. 

Δοκιμάστε περιποιημένες σαλάτες, μπρουσκέτες, πιτάκια σε τραγανό φύλλο και ρολάκια προσούτο με ρόκα, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα μέχρι picanha Black Angus, ταλιάτα με flakes παρμεζάνας και γαρίδες σε κρούστα μυρωδικών.

 

 

Εκτός από το κρασί και το φαγητό, βασικός πυλώνας του μαγαζιού, όπως λέει ο Τάκης, είναι  και η μουσική. 

Διαφορετικοί Dj’s καθημερινά επιλέγουν ρομαντικά κομμάτια, ξένα κι ελληνικά, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό, που ήδη έχει ενθουσιάσει τους θαμώνες. 

Εδώ, θα ακούσετε, λοιπόν από Φρανκ Σινάτρα και Έλβις Πρίσλεϊ, μέχρι Τζένη Βάνου και Δήμητρα Γαλάνη, ενώ, δεν αποκλείεται στο μέλλον να διοργανωθούν και κάποια lives.

Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει περί τις εξήντα ετικέτες, από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ, προσφάτως ο  εκλεκτός sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος προστέθηκε στην ομάδα, οπότε σύντομα ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί.

 

 

Μάλιστα, όπως μάθαμε, κάθε εβδομάδα θα αρχίσουν και  βραδιές  γευσιγνωσίας σε συνεργασία με επιλεγμένα κτήματα.

Συνοδεύστε το κρασί σας με ένα Led Zeppelin, ήτοι ένα ροκ πλατό τυριών κι αλλαντικών, που θα σας έρθει με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507