Σε τι τιμές θα τα βρεις;

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, η πώληση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, η οποία -όπως είναι λογικό- σταματά στις 24 Δεκεμβρίου.

Τα δέντρα αυτά, έλατα κατά κύριο λόγο, φυτεύονται στην πλειονότητά τους σε ιδιόκτητα αγροκτήματα παραγωγών, ακριβώς για το λόγο της εμπορίας τους κατά την εορταστική περίοδο και δεν προέρχονται από φυσικά δάση ελάτης.

Οι τιμές θα κινηθούν σε μια κλίμακα που ξεκινά από τα 30 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 100, ενώ οι Έλληνες παραγωγοί της Χαλκιδικής εκτιμούν πως η αγοραστική κίνηση για τη φετινή σεζόν θα είναι παρόμοια με εκείνη της αντίστοιχης περσινής, με ανοδικές τάσεις.

Η Αθήνα έχει όμως σχετικά υψηλότερες τιμές, αφού στο τελικό ποσό συνυπολογίζεται το κόστος της μεταφοράς, αλλά και το υψηλό συχνά ενοίκιο, που χρειάζεται να καταβάλουν σε δήμους για τις ημέρες της παραμονής τους στους υπαίθριους χώρους όπου διαθέτουν τα έλατα.

Πιο συγκεκριμένα οι τιμές των ελάτων στην περιοχή της Αττικής θα κυμανθούν μεταξύ 50-100 ευρώ εν αντιθέση με τη Θεσσαλονίκη όπου οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ.