Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία σου

Κάθε Πάσχα η έλευση του Αγίου Φως στον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού, είναι ένα θαυμαστό και ιδιαιτέρως τιμώμενο γεγονός που λαμβάνει χώρα περισσότερα από χίλια χρόνια.

Το θαύμα τελέστηκε για πρώτη φορά την ώρα που πραγματοποιήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 5η Απριλίου του 33 μ.χ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως εκτός από τους Ορθόδοξους, πολλοί είναι οι και αλλόθρησκοι που περιμένουν με τις λαμπάδες τους έξω από τον Πανάγιο Τάφο για να πάρουν το Φως από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη. Οι Μουσουλμάνοι αποδέχονται την αυθεντικότητα του θαύματος και μεταφέρουν με σεβασμό και ευλάβεια το Άγιο φως στα Τζαμιά και στα σπίτια τους, διατηρώντας το άσβεστο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μέχρι και σήμερα το ίδιο Φως συνεχίζει και εμφανίζεται στο εσωτερικό του Τάφου του Χριστού αλλά και έξω από αυτόν κάθε Μεγάλο Σάββατο και έχει καταγεγραμμένη διάρκεια ζωής 12 αιώνες. Η μόνη φορά που δεν εμφανίστηκε ήταν την εποχή των σταυροφοριών στην Ιερουσαλήμ.