Ημιβυθισμένη η θαλαμηγός "007 James Bond" στην Κύθνο
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Η θαλαμηγός βάζει νερά και παίρνει κλίση μέσα σε λίγα λεπτά. Η Κύθνος βρίσκεται γρήγορα σε κατάσταση συναγερμού για τους 5 επιβαίνοντες…

Η θαλαμηγός 007 James Bond φτιάχτηκε στην Τουρκία και τα τελευταία καλοκαίρια κεντρίζει τα βλέμματα και στην Ελλάδα. Το υπερπολυτελές σκάφος είχε ναυτικό ατύχημα και η Κύθνος για λίγες ώρες αναστατώθηκε. Ευτυχώς τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα κατάφεραν να απομακρυνθούν γρήγορα, χωρίς να τραυματιστούν και χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους. Οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πιο πολυφωτογραφημένη θαλαμηγός του κόσμου είχε ναυτικό ατύχημα στην Κύθνο και μάλιστα αρκετά σοβαρό. Το υπερπολυτελές σκάφος “007” το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων.

Μάλιστα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες δεν κινδύνευσαν. Το πλοίο είχε σημαντική εισροή υδάτων και όπως φαίνεται στις εικόνες πήρε μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και βυθίστηκε κατά το ήμισυ. 

Στην ανακοίνωση του λιμενικού διαβάζουμε ότι στο σημείο έσπευσε σκάφος του Σώματος. Όπως αναφέρεται τα 5 άτομα που ήταν μέσα μετεπιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μερίχα νότια της Κύθνου. Δείτε στο επόμενο βίντεο του kythnos.tv, τη στιγμή που η θαλαμηγός αρχίζει να βυθίζεται.

Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το όνομα 007 είναι σίγουρα σύμφωνο με τα σκούρα χρώματα και την αισθητική γραμμή που σχεδίασε ο Yavuz Mete. Το σκάφος έχει φτιαχτεί στα τουρκικά ναυπηγεία Tuzla στη θάλασσα του Μαρμαρά ενώ μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα σε έξι ευρύχωρες καμπίνες, εκτός από τα δέκα μέλη του πληρώματος και τροφοδοτείται από δύο μηχανές.

Δείτε παρακάτω παλιότερα πλάνα της θαλαμηγού και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Ερμούπολης τον Αύγουστο του 2019.