Το καλύτερο "τυλιχτό" θαλασσινών
Στη Varka, στο Παγκράτι

Το πολύ φιλικό και καλοστημένο εστιατόριο φέρνει το κέντρο της πόλης ένα ...κύμα πιο κοντά στη θάλασσα με μια μεγάλη ποικιλία ψαρομεζέδων, αλλά όχι μόνο, αφού το ταξίδι του απλώνεται και πέρα από τις υδάτινες διαδρομές.

 

 

Εκτός λοιπόν από τους αγαπημένους σε όλους ψαρομεζέδες και τα μικρά ολόφρεσκα ψαράκια βάζει στο πιάτο μας παραδοσιακά μαγειρευτά ημέρας που όλοι λατρεύουμε -μουσακά, παστίτσιο-, αλλά και ζεστή ψαρόσουπα, ό,τι πρέπει για τις χειμωνιάτικες ημέρες που έρχονται.

 

 

Σε μια εποχή που η αυθεντικότητα στο φαγητό και οι προσιτές τιμές είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για μια σωστή ψαροταβέρνα, η Varka με το ανεπιτήδευτο ύφος της και το νόστιμο φαγητό που προσφέρει, έχει δημιουργήσει ένα πιστό κοινό που μεγαλώνει συνεχώς.

 

 

 

Διότι όπως οι ψαράδες βγαίνουν στα ανοιχτά με τις βάρκες τους και ποτέ δεν ξέρουν τι ακριβώς θα βγάλει το δίχτυ, έτσι και στη Varka μας περιμένει πάντα -εκτός από τα κλασσικά, παραδοσιακά και αγαπημένα- κάτι καινούριο, διαφορετικό και πάντα φρεσκομαγειρεμένο.

Έτσι, δίπλα στα ντολμαδάκια και στην ωραία καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, στο ξυδάτο χταπόδι και στα αχνιστά μύδια, κάνει την εμφάνισή της μια τηγανητή φέτα με μαρμελάδα ντομάτα, ένα σουβλάκι θαλασσινών με σάλτσα από ταραμοσαλάτα, ψαράκια σαβόρο, καλοψημένα και καλοτηγανισμένα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας και μια μεγάλη ποικιλία από γαρίδες, καραβίδες, καβουροδαγκάνες και καλαμαροχτάποδα.

 

 

 

 

 

Οι καλές τιμές, το φιλικό περιβάλλον, κατάλληλο και για οικογένειες με παιδιά αφού το μαγαζί βρίσκεται στον ήσυχο πεζόδρομο απέναντι από το παρκάκι του ξενοδοχείου Κάραβελ, και η πολύ ευγενική και πρόθυμη εξυπηρέτηση, προσθέτουν πόντους στην εμπειρία.