Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου
Και το όνομα αυτού Alio

Το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς σεφ επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

 

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου

 

Το Alio του Γιάννη Λουκάκου χαρακτηρίζεται από μίνιμαλ αισθητική στο εσωτερικό, ενώ, η αυλή του είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του χώρου. Ενα τρίγωνο καναπέδων κι ένα μπαρ με λαμπιόνια δημιουργούν παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται και ο κατάλογος θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα -ανάλογα με την εποχικότητα. Iδιαίτερη μνεία αξίζει στην πίτσα: ένας συνδυασμός ναπολιτάνικης συνταγής με νεοϋορκέζικο στυλ.

 

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου

 

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου

 

Μίνιμαλ αισθητική στο εσωτερικό, ενώ, η αυλή που είναι και από τα πιο δυνατά στοιχεία του χώρου προσφέρει ένα τρίγωνο καναπέδων και ένα υπέροχο μπαρ με λαμπιόνια, που δημιουργούν μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

 

Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου

 

Στο κομμάτι του φαγητού τώρα, ο Άκης και ο Γιάννης έχουν βάλει όλη την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

«Η ιταλική κουζίνα είναι διαχρονική και ίσως, με τον τρόπο που εμείς την παρουσιάζουμε, δηλαδή με μοντέρνα στοιχεία που απευθύνονται ακόμα και σε κάποιον που δεν είναι foodie, αποκτάει μια άλλη διάσταση. Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι ότι παίρνουμε μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή και με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτουμε και έχουμε αποκτήσει μέσα από την εμπειρία μας, διαφοροποιούμε τα πιάτα.

Ας πούμε, σε μια καρμπονάρα, προσθέτοντας guanciale και αφρό από πεκορίνο και παρμεζάνα, της δίνουμε μια άλλη γεύση. Θα έλεγα, πάντως, ότι το μενού κινείται σε δυο πυλώνες: με πιο κλασικά πιάτα για όσους δεν ρισκάρουν πολλά, και με πιο «πειραγμένες συνταγές» για τους τολμηρούς», εξηγεί ο Άκης. 

 

 

Πολλές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν έρχονται από την Ιταλία, το μενού περιλαμβάνει κάποια πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται και φυσικά ο κατάλογος θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την εποχικότητα. Ξεκινήστε με μια αλλιώτικη burrata με μοτσαρέλα burrata, confit με τον αρωματικό ζωμό του, φιστίκια Αιγίνης και λάδι βασιλικού ή με μια τηγανητή πολέντα, με σάλτσα ντομάτας και κρέμα ρικότα.

Στην κατηγορία pasta, θα βρείτε πρωτότυπα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, αχινό, καλαμάρι, nduja, ψητά ντοματίνια, λεμόνι και τσίλι, ενώ, στα κυρίως πιάτα, την προσοχή τραβάει η flap steak από μοσχάρι black angus, που σερβίρεται με πουρέ μανιτάριου με μαύρη τρούφα, ψητά λαχανικά, φουντούκι, σάλτσα πετιμέζι και λεμόνι, αλλά και η γλώσσα σοτέ, με σάλτσα από ντομάτα, κάπαρη, αλμυρίκια, καβουρδισμένο βούτυρο.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην πίτσα, που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Νeo-napolitan, αφού αποτελεί έναν συνδυασμό της ναπολιτάνικης συνταγής με το νεοϋορκέζικο στυλ.

Φτιάχνεται από ένα ζυμάρι, double fermentation, που ωριμάζει σε δυο φάσεις -με αυτόν το τρόπο παίρνουν όλα τα αρώματα.

Το στεφάνι της είναι αφράτο και φουσκωτό, ενώ η υπόλοιπη είναι λεπτή και τραγανή. 

Δοκιμάστε την Fungi με μανιτάρια, κρέμα τρούφας, κατσικίσιο τυρί, παρμεζάνα, θυμάρι σολομό, κρέμα μασκαρπόνε και πορτοκάλι, την πιο «περίεργη» με καπνιστό σολομό, κρέμα μασκαρπόνε και εσπεριδοειδή ή αυτή με το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι black angus, καρότα, ρικότα, δεντρολίβανο.

 

 

Στην κάβα, τώρα, θα βρείτε προσεγμένες επιλογές από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, ενώ, υπάρχει και μια λίστα από κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Τάσος Χρυσοβέργης, μόνιμος συνεργάτης του Γιάννη και διακεκριμένος bartender – εδώ, μάλιστα έχει αναλάβει και την θέση του υπεύθυνου της σάλας, οπότε πέρα από τις standard συνταγές, αν έχετε κάποια ειδική προτίμηση, μπορείτε να του την εμπιστευτείτε και αυτός θα κάνει τα μαγικά του.

Τιμή ανά άτομο: περίπου 30-25 με κρασί

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο:18: 30-00:00

Κυριακή: από τις 13:00

Tην Δευτέρα είναι κλειστά.  

Βασ. Γεωργίου Β΄ 34, Χαλάνδρι,  2106850745

Για επιδόρπιο, σας περιμένει ένα τιραμισού με έξτρα σοκολάτα σε μορφή κρέμας, και κρασί Ρort., που ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, μια πανακότα γιαουρτιού με ροδάκινο, μια κρέμα από σοκολάτα γάλακτος, crumble κακάο και σορμπέ κουβερτούρα και μια ελαφριά κρέμα λεμονιού με σορμπέ κόκκινων φρούτων, που μπορείτε να συνδυάσετε με αυθεντικό gelato.