«Ωκεανίς»: Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι
Σαρώνει από το πρωί όλη τη χώρα

Μπορεί η κακοκαιρία "Ωκεανίς" να μην έχει τη σφοδρότητα για την οποία προειδοποιούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι, αλλά από το πρωί σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας αρκετά προβλήματα.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμη και μέσα στις πόλεις- στη Θεσσαλονίκη το... έστρωσε ξανά- ενώ σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν προκληθεί προβλήματα στις μετακινήσεις σε αρκετά σημεία της χώρας. Χιόνια πέφτουν και στην Πάρνηθα, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ και πάνω. Διακοπή κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το Σ.Ν. Πεντέλης 414, και στα δύο ρεύματα.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν άτομα από ΙΧ. Συγκεκριμένα, δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από ακινητοποιημένο όχημα στην περιοχή Κλεινοβού Τρικάλων, με την παρέμβαση τριών πυροσβεστών. Επίσης, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε άτομο του οποίου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λόγω χιονόπτωσης στο 3ο χλμ. Χώρας – Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Η σφοδρή χιονόπτωση στη Σαμοθράκη δημιούργησε ένα «πολικό» σκηνικό και προκάλεσε έντονα προβλήματα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.

 

Βουτιά 12 βαθμών στη θερμοκρασία

Βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που στη Θεσσαλονίκη «άγγιξε» τους 12 βαθμούς.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας- σε σύγκριση με το πρωί της Παρασκευής- κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo και σε Νάουσα, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.