Η υπερπανσέληνος θα φαίνεται 30% πιο φωτεινή και 14% πιο μεγάλη και θα πλησιάσει στα 220.000 μίλια τη Γη
Η Πανσέληνος άλλοτε συνδέεται με τον ρομαντισμό και άλλοτε με τον θάνατο (βλέπε τα μυθεύματα με τους λυκανθρώπους). Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο στον σκοτεινό ουρανό της νύχτας, πόσω μάλλον όταν είναι η μεγαλύτερη του έτους, μία ροζ υπερπανσέληνος.
Η ροζ πανσέληνος αναμένεται να εμφανιστεί επιβλητική στον αποψινό ουρανό, δίνοντας στους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας από την καραντίνα, λόγω του κορονοϊου, την ευκαιρία να απολαύσουν ωραίες εικόνες, μαζί με τους αγαπημένους τους, έστω και αν αυτό χρειαστεί να γίνει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.
Η υπερπανσέληνος θα φαίνεται 30% πιο φωτεινή και 14% πιο μεγάλη, καθώς θα έρθει πολύ κοντά στη Γη.
Στις 21:08 ώρα Ελλάδας απόψε η Σελήνη θα πλησιάσει τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος. Η σχεδόν σύμπτωση της πανσελήνου με το περίγειο του φεγγαριού αναμένεται να οδηγήσει σε ένταση του φαινομένου των παλιρροιών.
Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης θα φαίνεται απόψε να έχει και έναν συνοδό στον ουρανό, ο οποίος θα είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.
Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου.
Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε.