Αυτή είναι η νέα τάση

Η 9η Αυγούστου θεωρείται η Εθνική Εορτή της Σιγκαπούρης.

Το 1965 συγκεκριμένα έγινε ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος. Κανένας όμως εορτασμός της εθνικής γιορτής δεν είναι πλήρης χωρίς την ετοιμασία μιας σιγκαπουριανής λιχουδιάς: βραστό κοτόπουλο, ρύζι με τον ζωμό του κοτόπουλου και η σούπα που αναπόφευκτα προκύπτει.

Η λιχουδιά όμως υπάρχει και σε εκδοχή...παγωτού!Κι όμως!

Το πιάτο που όλοι οι Σιγκαπουριανοί λατρεύουν προέρχεται από την κινεζική νήσο Χαϊνάν. Αλλά οι πολίτες της Σιγκαπούρης το «αγκάλιασαν».

 

 

Την αγάπη του για αυτό το πιάτο την ανέβασε σε καινούργια ύψη ένα τοπικό παγωτατζίδικο.

Έτσι, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής της χώρας, προσφέρει παγωτό με γεύση «ρύζι-κοτόπουλο». Στη γεύση αναγνωρίζουμε νότες κοτόπουλου, τσίλι και κόλιαντρου. Και στο παγωτό ανακαλύπτουμε σπυράκια ρύζι (για να είναι πιο τραγανιστό).

Το κυπελλάκι του παγωτού μιμείται μπολ για κοτόσουπα, το χρώμα του παγωτού είναι υποκίτρινο - όπως, άλλωστε, και το χρώμα της κοτόσουπας - και στο καπάκι του παγωτού βλέπουμε σε γραφιστικό το ίδιο το κοτόπουλο!