Ένας νεκρός από τον ισχυρό εγκέλαδο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη.

Ο νεκρός είναι ένα από τους τρεις εγκλωβισμένους που υπήρχαν στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέρρευσε ο τρούλος του ναού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, δυτικά-βορειοδυτικά της Αρβης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Ο δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στις 09:37 σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ έγινε σε απόσταση 349 χλμ. ν/να των Αθηνών και το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χλμ. β/δ της πόλης της Άρβης.

Νωρίτερα σημειώθηκε και κι άλλος μετασεισμός στο ίδιο σημείο, αυτή τη φορά μεγέθους 3,8 Ρίχτερ.

 

Σεισμός στην Κρήτη: Δύο εγκλωβισμένοι

Όπως αναφέρουν στο TheTOC αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν σε υπό ανέργεση ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, έχει εγκλωβιστεί. Απόρροια του ισχυρότατου σεισμού ήταν να καταρρεύσει ο ο τρούλος της εκκλησίας, με συνέπεια ο άτυχος άνδρας να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου.

Εγκλωβισμένος, αλλά καλά στην υγεία του, είναι και ο ένοικος ενός σπιτιού στο χωριό Πατσίδερο, ο οποίος επικοινώνησε ο ίδιος με την Πυροσβεστική λέγοντας πως έχει φρακάρει η είσοδος και δεν μπορεί να βγει από το κτίριο.

Υλικές ζημιές καταγράφονται επίσης σε παλιά κτίρια του χωριού.

Επίσης με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν πολλά προληπτικά πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.