Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας
Χιόνια σε Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, Κοζάνη και Φλώρινα

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι από τις πρώτες ώρες σήμερα, προέβλεπε με ακρίβεια το δελτίο καιρού.

Ήδη σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Beyond, αυτή την ώρα σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι όπως μεταδίδει το voria.gr, επικαλούμενο το γράφημα του north meteo, στις 3 τα ξημερώματα το θερμόμετρο έδειχνε λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ, μία μόλις ώρα μετά, στις 4, η θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμό! Το πρωί, μάλιστα, στον Χορτιάτη σημειώνεται αρνητική θερμοκρασία, καθώς το θερμόμετρο δείχνει -1 βαθμό.

Στην Άνω Τούμπα, όπως προκύπτει από το γράφημα θερμοκρασιών του Northmeteo.gr, η θερμοκρασία στις 2:00 τα ξημερώματα ήταν λίγο πάνω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, για να υποχωρήσει στους 5 βαθμούς σε 3,5 ώρες, στις 5:30!

Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Northmeteo σε Ανατολικό, Άνω Τούμπα, Δρυμό, Κηφισιά, Πυλαία, Λευκοχώρι και Χορτιάτη, ο υδράργυρος υποχώρησε χαρακτηριστικά κατά 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου μέσα στη νύχτα.

Tην ίδια ώρα, σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, οι κάτοικοι ξύπνησαν στα λευκά.

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησε να χιονίζει στην Κοζάνη. Μέχρι αυτή την ώρα δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου είναι κλειστά.

 

 

 

Ήδη από χτες, έχει ντυθεί στα λευκά η Φλώρινα, όπου σύμφωνα με την αστυνομία τα οχήματα χρειάζονται από χθες το βράδυ με αντιολισθητικές  αλυσίδες και μέσα στην πόλη. Ανοιχτή είναι η Εγνατία Οδός, ωστόσο στον κάθετο άξονα Νίκης-Φλώρινας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες όπως και σε όλο το ορεινό δίκτυο.